Nova vest
Košarka

Petak, 15.12.2006.

20:33

Papadopulos MVP 8.kola Evrolige

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Jedan od najdominantnijih centara Evrope, Grk Lazaros Papadopulos osvojio je titulu najkorisnijeg igrača osmog kola Evrolige. On je u prvoj pobedi moskovskog Dinama na strani ove sezone u Evroligi, protiv Kelna 82:96 učestvovao sa 25 poena(11-8 za dva, 10-9 slobodna bacanja), osam skokova, tri ukradene lopte, po jednom asistencijom i blokadom i osam iznuđenih faulova. Papadopulos, koji se tek nedavno oporavio od teške povrede tako je skupio ukupno 38 ideksnih poena.

Mario Kasun iz Barselone je zabeležio 29 poena i 8 skokova na meču koji je njegov tim u Blaugrani dobio protiv Orteza . Treći je bio Majk Vilkinson igrač Arisa sa 24 poena, a u konkurenciji za najkorisnijeg igrača bili su još i Jotam Halperin i Davor Kus.

Plejmejker Cibone je izjednačio rekord Evrolige sa ubačenih 17 slobodnih bacanja bez promašaja na jednoj utakmici.

"Veoma sam srećan, pre svega zbog naše pobede, koja je prva van Moskve, što je jako bitno. Takođe sam zadovoljan što sam se uspešno vratio posle jednomesečne pauze. Zahvalio bih se mojim saigračima koji su mi davali loptu u pravim trenucima", rekao je Papadopulos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve