Nova vest
Košarka

Sreda, 26.07.2006.

15:12

Šakota: "Naš cilj ostaje isti..."

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Posle odličnih rezultata košarkaške reprezentacije na pripremama u Italiji i selektor Dragan Šakota i igrači tvrde da je cilj pred SP ostao isti - podmlađivanje ekipe i častan nastup u Japanu.

Na početku je bilo dosta priče o sastavu, ali smo se pomirili sa tim da je ovo naš najbolji sastav. Skoncentrisali smo se maksimalno na rad, bilo je zadovoljstvo imati takvu atmosferu. Sa samo minimalnim povredama smo završili ispunjavajući sve obaveze uključujući i rezultat,“ rekao je Šakota.

I pored dobrih rezultata na pripremnim utakmicama, Šakota ostaje pri stavu da rezultat nije najbitniji.

Naš cilj se neće promeniti, stvaranje nove reprezentacije, davanje šanse novim licima, da za SP formiramo igru i tamo odigramo u granicama svojih mogućnosti. Ipak, najvažnije je da dobijemo dobru ekipu i grupu momaka koji će za svoju zemlju da igraju punim srcem,“ rekao je Šakota.

Od svih igrača na koje Šakota računa za SP u Japanu, Kosta Perović je jedini koji nije prošao prvi deo priprema.

Koliko ja znam, on danas dolazi na trening. Terapija je bila uspešna, on tvrdi da se dobro oseća. Mi podmlađujemo reprezentaciju, on je planiran kao jedan od ključnih igrača, ne bih ga lako otpisivao. Uostalom, do početka SP ima još mesec dana, za igrača koji ima želju to je sasvim dovoljno vremena da se pripremi.“

Igor Rakočević rekao je da je atmosfera ono što se najdrastičnije razlikuje u odnosu na neke prethodne akcije reprezentacije.

Ima dosta razlika, ova reprezentacija ima mlađe igrače nego prethodne, motiv je na višem nivou što je i normalno. Atmosfera je bolja, to nam dosta pomaže u igri. Nije fraza, to se vidi i u igri,“ rekao je Rakočević. „Ostaju uigravanje, rad na taktičkoj spremi. Ima posla i na fizičkoj spremi, iskusnijim igračima i onima koji su imali dugu pauzu potrebno je još malo priprema,“ kaže Rakočević koji veruje da ovaj tim može da odigra dobro u Japanu. „Pre početka priprema glavni cilj je bilo podmlađivanje, da se napravi ekipa kojoj će biti zadovoljstvo da igra. Sada počinjemo da razmišljamo i o tome da napravimo rezultat.“

Reprezentacija putuje na turnir u Valensiju, pitanje je da li će igrati Avdalović ili će mirovati dok se istegnuće mišića ne sanira. Pod znakom pitanja je i Kosta Perović. Posle tog turnira selekcija Srbije i Crne Gore igraće pripremnu utakmicu sa reprezentacijom Makedonije (5. avgusta), a poslednja provera biće turnir u Singapuru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve