Nova vest
Košarka

Sreda, 26.07.2006.

13:44

Amerikanci 'skresali' spisak za SP

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Američka košarkaška reprezentacija krenula je sa konkretnim pripremama za Svetsko prvenstvo, a prvi korak je objavljivanje ’skraćenog' spiska kandidata.

Majk Kržiževski odlučio je da u pripremnim utakmicama koristi petnaestoricu igrača, a da pred sam šampionat objavi 12 imena na koja računa u Japanu.

Amerikanci se nadaju da je SP u Japanu prilika da poprave utisak sa prethodna dva velika takmičenja, kada su bili plasirani znatno gore nego što su navikli (na SP u Indijanapolisu 2002. bili su šesti, u Atini 2004. treći).

Sa spiska koji su direktor reprezentacije Kolanđelo i Kržiževski objavili ’otpala’ su sedmorica: Brajant, Odom, Pirs i Redik (otkazali), Bilaps i Majkl Red (porodični razlozi), Merion (povreda kolena).

Kržiževski, legendarni trener Univerziteta Djuk, odlučio je da ’otpiše’ i Adama Morisona i Luka Ridnora. Ovi igrači (sva devetorica) će učestvovati i u kampu pred OI u Pekingu 2008. godine, ali neće biti u konkurenciji za Japan.

Na spisku su ostali Karmelo Entoni, Džilbert Arenas, Šejn Batje, Kris Boš, Brus Bouen, Elton Brend, Dvajt Hauard, Lebron Džejms, Entoan Džejmison, Džo Džonson, Kirk Hinrih, Bred Miler, Kris Pol, Amare Stodemajer i Dvejn Vejd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve