Nova vest
Košarka

Petak, 07.07.2006.

16:12

Proširenje EL polovinom septembra?

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Skupština ULEB-a i Evroliga odlučile su u petak da nastave pripreme za proširenje Evrolige i ULEB kupa u sezoni 2007/2008, ali za sada nisu i zvanično donele odluku o tome.

Odluka nije doneta jer još uvek nije postignut dogovor i konsenzus sa FIBA Evropom o načinu proširenja Evrolige.

Sadašnjim sporazumom predviđeno je da ULEB može da ima najviše 48 timova u dva svoja takmičenja, a po novom predlogu. bilo bi ih znatno više. Treći kup imao bi predrundu kvalifikacija, čime bi se svim klubovima dala šansa da učestvuju (sličan slučaj kao 3. pretkolo kvalifikacija za Ligu šampiona u fudbalu).

Kako sada stvari stoje, ULEB i Evroliga praktično su stopirale svoju već načelno donetu odluku, čekajući FIBA Evropu da se odluči.

Već mesecima se „šuška“ da je proširenje Evrolige gotova stvar, jasno je i da čelnici ULEB-a razmišljaju samo u tom pravcu.

Kako sada stvari stoje, odluka o proširenju najelitnijeg evropskog takmičenja biće zvanično saopštena 13. i 14. septembra, prilikom žreba za EL i ULEB. Poznato je i da će u tom proširenom sastavu Evrolige biti i šampion Goodyear lige...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve