Nova vest
Košarka

Petak, 07.07.2006.

15:01

Šakota pozvao Gorana Nikolića

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor košarkaške reprezentacije SCG Dragan Šakota saopštio je da se ekipi na pripremama pred početak Svetskog prvenstva priključio krilni centar Goran Nikolić, košarkaš ukrajinskog Kijeva i nekadašnji igrač FMP-a.

Kako je rekao direktor Saveza Predrag Bojić, Nenad Krstić je odbio da igra za "plave" u Japanu, dok je učešće Koste Perovića na najvećem takmičenju sveta pod velikim znakom pitanja zbog povrede.

Selektor Šakota izjavio je da će čekati centra Partizana dve nedelje sa terapijama, pre konačne odluke o njegovom uključivanju u tim.

Odustajanjem Krstića i povredom Perovića, Šakota mora da odstupi od prvobitne koncepcije da igru prvenstveno bazira na visokim igračima:

"Sa ekipom će se pripremati Zoran Erceg, Ivan Radenović i Goran Nikolić. Atmosfera u ekipi je dobra, momci imaju dosta motiva i spremni su na najveće napore", kazao je selektor "plavih".

Posebna tema konferencije bio je Nenad Krstić.

Šakota je rekao da mu je žao što se pozivu nije odazvao centar Nju Džersi Netsa, koji je trebalo da bude ključni igrač novog, podmlađenog nacionalnog tima.

"Dva puta sam se video sa njim i pokušao da mu objasnim koliko je značajan za smenu generacija i kakva je njegova uloga u novom timu. Tada mi se činilo da su ti razgovori podsticajno delovali na njega. On je bio zadovoljan tim razgovorima", izjavio je Šakota, koji je dodao da ni jednog trenutka nikoga nije molio da igra za nacionalni tim jer to nije njegov stil.

Generalni direktor Košarkaškog saveza SCG Predrag Bojić naveo je „činjenično stanje“ da je Krstić odbio da igra za nacionalni tim i da je ignorisao poziv selektora i njega za nastup u reprezentaciji.

"To je prvi slučaj u košarkaškoj organizaciji da se igrač ne javi selektoru i obavesti ga da li želi da igra za reprezentaciju ili ne. Mi smo svakodnevno nastojali da sa njim stupimo u kontakt, čak i preko nekih ljudi, i objasnimo mu koliko je važno za našu košarku i zemlju da igra, ali bez uspeha", rekao je Bojić.

Od igrača, na konferenciji za štampu u „Interkontinentalu“ bili su kapiten Igor Rakočević i Uroš Tripković (iako se ponovo mnogo više pričalo o otkazima).

Igor Rakočević: „Rano je da govorimo o šansama ekipe u Japanu, međutim, imamo atsmoferu, i verujem da bi plasman u četvrtfinale bio lep uspeh. Ekipa je nova i, bez obzira na to što ima dosta mladih igrača, mislimo da imamo kvalitet. Igrači su ponosni što nose dres reprezentacije i imaju veliki motiv da vredno treniraju.“.

Prvotimac Partizana Uroš Tripković tvrdi da su igrači spremni da daju maksimum na pripremama:

"U reprezentaciji postoje pravila i mi smo spremni da ih poštujemo. Atmosfera je dosta dobra i svima je čast što su pozvani u državni tim", zaključio je Tripković.

"Plavi" u sredu putuju u italijanski Bormio, gde će odigrati više utakmica na početku priprema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve