Nova vest
Košarka

Utorak, 20.06.2006.

19:21

Vukoičić: "Velika čast"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Trener FMP Železnika Vlada Vukoičić rekao je agenciji Beta da mu je velika čast što je posle debitantske sezone na mestu šefa stručnog štaba pozvan da bude asistent selektoru Srbije i Crne Gore Draganu Šakoti na Svetskom prvenstvu u Japanu.

"Velika je čast i obaveza raditi u reprezentaciji svetskih prvaka. Trudiću se da se maksimalno odužim i Šakoti i ljudima iz Saveza", rekao je Vukoičić.

Mladi stručnjak debitovao je protekle sezone na mestu prvog trenera FMP-a, posle 11 godina asistiranja Aci Petroviću, Vladi Đuroviću, Bošku Đokiću i drugima. "Panteri" su pod vođstvom Vukoičića osvojili Jadransku ligu i stigli do polufinala domaćeg plej-ofa.

Šakota je dobar rad "nagradio" pozivom Vukoičiću i trojici igrača FMP-a: Branku Joroviću, Marku Marinoviću i Miletu Iliću.

"Prvo, velika mi je čast ukazana i na početku sezone i hvala ljudima iz kluba na tome. Mislim da smo imali dobre rezultate na svim frontovima, a igrački smo napredovali iz utakmice u utakmicu", objasnio je 33-godišnji stručnjak.

"Pretpostavljam da to nije prošlo nezapaženo i da je Šakota procenio da mogu da mu budem od pomoći. Zahvalan sam mu na tome i počastvovan što sam uopšte izabran", rekao je Vukoičić, koji se trenutno nalazi na trenerskom seminaru u Tesliću.

Plejmejker Marinović rekao je Beti da je počeo da mu se ostvaruje san.

"Maštao sam o tome i mislim da je vrhunac svakog sportiste da dobije poziv za reprezentaciju. Iskreno, očekivao sam da se nađem na širem spisku, ali baš među 15... Iznenadio sam se, ali daću sve od sebe da opravdam poziv", rekao je Marinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve