Nova vest
Košarka

Utorak, 20.06.2006.

14:55

Sa mladim snagama u Japan

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor košarkaške reprezentacije SCG Dragan Šakota saopštio je u utorak spisak od 15 kandidata za nacionalni tim koji će igrati na SP u Japanu od 19.avgusta ove godine.

Šakota na daleki istok vodi (kao što je i najavio) znatno podmladjenu ekipu u kojoj se nalaze:

Nenad Krstić,Darko Miličić,Kosta Perovič,Mile Ilić, Dejan Milojević,Ognjen Aškrabić,Miroslav Raičević,Aleksandar Pavlović,Branko Jorović,Luka Bogdanović,Igor Rakočević,Uroš Tripković,Vule Avdalović, Bojan Popović i Marko Marinović.

Iako je bilo najava da će saopštiti prošireni spisak, Šakota se zadržao na ovih 15 imena, ali i pročitao i mini spisak od još 5 igrača o kojima je razmišljao za ovu akciju: Peković,Erceg Tepić,Jeretin i Ivan Radenović...

Jedan od pomoćnika selektora je trener FMP-a Vlada Vukoičić, a Šakota je dodao da je posao svog asistenta ponudio Aleksandru Djordjeviću, koji se  zbog velikih obaveza u Olimpiji iz Milana (po prvi put samostalno vodi jednu ekipu kao trener) zahvalio na pozivu. Ime još jednog pomoćnika biće poznato narednih dana.

Šakota se zahvalio igračima koji su nastupali za reprezentaciju u periodu njenih najvećih uspeha Dejanu Bodirogi, Željku Rebrači, Dejanu Tomaševiću, Vladi Šćepanoviću i Milanu Guroviću, koji su se penzionisali kada je nastup za reprezentaciju u pitanju.

Dragan Šakota:"Tu je naravno i grupa igrača koji su dokazani i koji nisu završili što se tiče igranja za nacionalni tim. Tu pre svega mislim na Stojakovića,Radmanovića,Jarića i Vujanića i oni će konkurisati za tim koji će naredne godine igratina EP u Španiji", rekao je selektor i dodao: "Ovaj spisak postoji već duže vreme i praktično je bio deponovan u savezu. Naše ambicije su uvek najveće i moramo da verujemo da svakoga možemo da dobijemo, ali uvek moramo da imamo na umu da nismo više košarkaška velesila.Naš cilj je da stvorimo atmosferu koja nas je nekada rasila i da budemo maksimalno pripremljeni.Mi ne smemo da budemo neambiciozni, ali paralelno pokušavamo da podmladimo ekipu".

Upitan od novinara da li je razgovarao sa svima i dobio od njih potvrdan odgovor, pošto je bilo informacija da neki zbog odmora i prelaska u nove klubove neće igrati u Japanu, Šakota je potvrdio da je sa svim kandidatima lično razgovarao i da su svi imali veoma pozitivan stav po pitanju igranja u nacionalnom timu.

Plavi će odigrati čak 11 utakmica u toku priprema, a pred domaćom publikom naš tim će odigrati meč sa selekcijom Makedonije u "Pioniru".

Srbija i Crna Gora će na Svetskom prvenstvu u Japanu, koje počinje 19. avgusta, braniti titulu iz Indijanapolisa 2002. godine.

"Plavi" će biti u Grupi A sa Argentinom, Francuskom, Libanom, Nigerijom i Venecuelom.

Ekipa se okuplja 3.jula u Beogradu gde će obaviti testiranja,a sa radom počinje 5.jula.

»Plavi» će trenirati u hali Pionir do 12.jula kada se sele u Italiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

224 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve