Nova vest
Košarka

Četvrtak, 08.06.2006.

01:00

Titula za Keln i S.Obradovića!

Izvor: Igor Vujičin

Autor:Igor Vujičin

Default images

Ekipa Kelna osvojila je prvu istorijsku titulu u šampionatu Nemačke. Keln je u finalu pobedio Albu sa 3:1, a celu seriju nemački mediji opisuju kao istorijsku zbog načina na koje su utakmice rešavane.

U svojoj premijernoj sezoni na klupi Kelna, Saša Obradović došao je i do prve titule, a u finalu je kao protivnika na klupi imao nekadašnjeg saigrača iz Albe Henrika Redla.

U četvrtom meču Keln je na svom parketu (po prvi put u seriji) slavio sa 85:74 . Glen Mek Govan je bio najefikasniji sa 17 koševa, Imanuel Mek Elroj je upisao 12 poena. Upravo taj igrač je praktično i rešio seriju trojkom u poslednjoj sekundi treće utakmice u dvorani “Maks Šmeling” u Berlinu. I prvi meč u finalu najmlađi tim lige je dobio na isti način – trojkom koju je pogodio Nadjfei.

Za Albu, zbog teške povrede, u finalu nije igrao Jovo Stanojević, dok je Keln posle dva kupa (2004. i 2005.godine) konačno došao i do titule.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve