Nova vest
Košarka

Četvrtak, 18.05.2006.

16:22

Smena u Vršcu: Nikolić prvi trener

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Poraz od Budućnosti i odsustvo iz plej ofa doneli su potrese u Vršcu i smenu trenera.

Luka Pavićević od četvrtka više nije trener Hemofarma, a do kraja sezone ekipu će voditi Miroslav Nikolić, bivši trener Partizana, Crvene zvezde i Budućnosti.

U zvaničnom saopštenju KK Hemofarm se navodi:

Upravni odbor KK Hemofarm danas je doneo jednoglasnu odluku o prekidu saradnje sa prvim trenerom muške ekipe Lukom Pavićevićem i njegovim stručnim štabom.

        Ciljevi koji su stavljeni pred trenera Pavićevića na početku sezone nisu ispunjeni. Uprava Kluba ovu sezonu karakteriše kao najslabiju sezonu na domaćoj sceni u poslednjih nekoliko godina, kada Hemofarm prvi put nakon šest godina ne igra play-off i ne nalazi se u trci za prvaka države.

        Među prioritetnim ciljevima za ovu sezonu jeste obezbeđivanje plasmana u Goodyear ligu što Hemofarm kao prošlogodišnji prvak, ove sezone još nije obezbedio.

Plasman u polufinale ULEB Cup-a i zadovoljavajući rezultati samo u prvom delu sezone potisnuti su u drugi plan skorašnjom serijom neuspeha. Samim tim okončanje saradnje nametnulo se kao najbolje rešenje tako da je odluka Uprave jedino logično rešenje . Prestankom saradnje sa trenerom Pavićevićem prestaje saradnja i sa članovima njegovog stručnog štaba Goranom Miljkovićem i Dmitrom Marčetom.

        Umesto dosadašnjeg trenera i njegovog stručnog štaba, do kraja sezone prvi tim Hemofarma vodiće trener Miroslav Nikolić.

Ekipa Hemofarma u ULEB kupu naredne sezone može igrati samo u slučaju da Cibona osvoji titulu prvaka Hrvatske, a u Gudjerligi, ukoliko do kraja sezone obezbedi treće mesto u grupi B i u “majstorici” sa Vojvodinom izbori plasman u ovo regionalno takmičenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve