Nova vest
Košarka

Nedelja, 19.02.2006.

07:42

Avdalović, Step i Drobnjak u finalu

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

U finalu španskog Kupa kralja igraće Pamesa iz Valensije i Taukeramika iz Vitorije.

Obe ekipe plasirale su se u finale ubedljivim pobedama, Tau je savladala Maljkovićev Real sa 87:75, a Pamesa Unikahu, 87:74. U pobedi ekipe iz Valensije Vule Avdalović bio je manje zapažen nego u četvrtfinalu (6 poena, tri asistencije), ali je naboljeg igrača Pamese Timinskasa (23 poena, 11 skokova) odlično 'pratio' nekadašnji Avdalovićev saigrač iz Partizana, Blejk Step (15 poena).

Igrači Pamese potpuno su zaustavili Garbahosu (6 poena), pa učinak ostalih (Herman 23, Braun 16) nije bio dovoljan za ozbiljniju borbu.

Pamesa će u finalu igrati sa Taukeramikom. Maljkovićeva ekipa je, posle pobede nad Barselonom u četvrtfinalu, bila znatno slabija dan kasnije. Igor Rakočević i Bulok postigli su po 13 poena, i bili najefikasniji u timu Reala. Ekipa iz Vitorije u većem delu utakmice bila je znatno bolja. Do 23:23 bilo je izjednačeno, a onda su Erdogan i Dejvid napravili seriju od 19:5 i košarkaši Reala do kraja nisu uspeli da se vrate.

Najefikasniji u timu iz Vitorije bili su Erdogan (22), Skola (20) i David (15). Predrag Drobnjak nije ulazio u igru.

Finale se igra u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve