Nova vest
Košarka

Subota, 18.02.2006.

22:10

Hemofarm u finalu Kupa Koraća

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Košarkaši Hemofarma i Crvene zvezde boriće se za trofej Kupa Radivoja Koraća.

Hemofarm je u polufinalu pobedio branioca titule FMP-a rezultatom 78:70 (17:17, 13:16, 23:16, 25:21), dok je Zvezda u večitom derbiju savladala Partizan 92:83.

Večernji duel protekao je u prilično izjednačenoj igri dve ekipe, u kojoj je Hemofarm uglavnom imao rezultatsku prednost.

U samom finišu Savanović i Rašić su trojkama vratili “Pantere” u igru, a u poslednji minut ušlo se sa minimalnom prednošću vršačkog kluba (71:70). U ključnim momentima Milenko Topić je bio izvanredan, postigao bitan koš i iznudio faul u napadu, a promašaj Vasića za tri poena definitivno je odlučio pobednika.

Finalni duel Kupa Radivoja Koraća igra se u nedelju od 18 časova.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Vladan Vukosavljević sa 20 poena, dok je Rašad Rajt postigao 16 pogodaka.

U ekipi FMP-a samo su Duško Savanović i Aleksandar Rašić igrali dobro, a oba igrača završila su meč sa po 18 poena.

"Osetio se umor od četvrtfinala, a svu snagu večeras smo usmerili na zaustavljanje udarnih igala FMP-a. U tome smo u dobroj meri uspeli, osim u prvom poluvremenu", rekao je novinarima posle meča trener Hemofarma Luka Pavićević.

"FMP nas je ove sezone dva puta dobio i jedini je tim koji nas je u Jadranskoj ligi dobio u Vršcu, tako da verujem da je to bio dodatni motiv mojim igračima. Nadam se da ćemo uspeti da se koliko-toliko odmorimo do finala", dodao je Pavićević.

Trener FMP-a Vlada Vukoičić čestitao je Hemofarmu na pobedi, ali je rekao da mu je "jako teško" da analizira meč.

"Jako mi je teško da analiziram utakmicu kada vidim u statistici da je Hemofarm šutirao 43 penala, a mi samo 17. U nekih 40 utakmica ove sezone nisam video ovakvu statistiku. Ne želim da umanjim pobedu Hemofarma, samo nisam siguran koliko bih objektivan mogao da budem", rekao je Vukoičić.

"Da nisu promašili toliko penala, mogli su da dobiju i sa većom razlikom. Utakmica je bila otvorena do poslednjeg minuta i možda smo i mogli da je dobijemo", dodao je Vukoičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve