Nova vest
Košarka

Subota, 18.02.2006.

20:46

Šakota: "Finale važnije od derbija"

Izvor: IL

Autor: IL

Default images

Prvi meč sa Partizanom u Goodyear ligi Crvena zvezda Dragana Šakote je izgubila. Drugi je nošena raspoloženim Amerikancima Lerijem O'Benonom i Džerodom Hendersonom ubedljivo dobila rezultatom 92:83.

Trener "crveno-belih" nije krio svoje zadovoljstvo posle trijumfa, ali je istakao da je ovo tek pola obavljenog posla.

"Dobro je što smo pobedili, ali finale je uvek važnije od derbija i igrači bi morali da budu motivisaniji sutra", rekao je trener Zvezde Dragan Šakota.

"Mnogo smo naučili iz našeg prvog ovosezonskog susreta - popravili smo skok i odbranu. I ranije sam govorio da će prednost našeg rivala sutra biti to što smo se danas emotivno ispraznili, ali trudićemo se da se igrači ne opuste", kazao je Šakota.

Zvezdin kapiten Goran Jeretin rekao je da je publika zaslužila pobedu i da je njegova ekipa bila izuzetno motivisana.

"Stvarno smo jako želeli ovu pobedu. Spremali smo se psihički i pre četvrtfinala i isplatilo se. Okrećemo se sada finalu i imaćemo problema ako ostanemo u ovoj utakmici. Sutra imamo sastanak i razgovaraćemo sigurno i o tome", rekao je Jeretin.

Trener Partizana ocenio je posle meča da je Zvezda "sasvim zasluženo" pobedila.

"Slabo smo igrali i branili njihovu igru 'dva na dva' na jedinici. Imali smo i mnogo izgubljenih lopti i Zvezda je zasluženo pobedila. Dobro, biće još prilika, mi ćemo morati da igramo borbenije i angažovanije ako hoćemo da pobedimo Zvezdu", rekao je Vujošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve