Nova vest
Košarka

Subota, 18.02.2006.

20:01

Zvezdi derbi i finale Kupa

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Košarkaši Crvene zvezde prvi su finalisti Kupa Radivoja Koraća.

Zvezda je u drugom večitom derbiju sezone pobedila Partizan rezultatom 92:83 (21:25, 24:15, 19:17, 28:26) i sačekaće rasplet duela između Hemofarma i branioca titule FMP-a.

Osim u prvom periodu, kada je Partizan bio u prednosti, Zvezda je u potpunosti kontrolisala utakmicu, držeći tokom celog drugog poluvremena prednost u rasponu od tri do deset poena. Maksimalno vođstvo pobednik je imao u poslednjim tenucima, pre nego što je Šuput trojkom dve sekunde pred kraja postavio konačan rezultat.

Zvezda je utakmicu dobila zahvaljujući mnogo većem broju raspoloženih igrača, ali i lošoj kontroli igre protivnika, koji je izgubio čak 20 lopti (naspram Zvezdinih 11). Ukradene lopte (Raičević i Jeretin po četiri) presudno su uticale da se Zvezda odlepi sredinom druge četvrtine (iz malog minusa do plus deset), kada je ekipu Partizana u kontaktu držao samo Tripković trojkama.

Na poluvremenu je bilo 45:40, a Partizan je poslednju pravu priliku imao u prvom delu treće četvrtine, kada je nekoliko puta prilazio na minus tri. Međutim, Milojeviću i Tripkoviću podršku je donekle pružao Kamings, ostatak tima bio je veoma neraspoložen za igru.

Zvezda je prethodni derbi izgubila katastrofalnim skokom, što je Šakota u međuvremenu u velikoj meri ispravio. Uz to, Leri O’Benon je s vremena na vreme pogađao neverovatne trojke sa osam ili devet metara, a jedan takav pogodak je doneo Zvezdi ključnu psihološku prednost pred finiš.

U Partizanovoj ekipi Uroš Tripković je postigao 22 poena, Dejan Milojević 20 uz 11 skokova, a Vontigo Kamings 11 poena, ali je dobar deo finiša proveo na klupi sa pet penela.

Prvi strelac Zvezde na kraju je bio Džerod Henderson 20, Leri O’Benon je dao dva manje, a Milan Gurović se zaustavio na 15 poena. Prošlogodišnji član Partizana proslavio je emotivno pobedu sa Zvezdinim navijačima.

Navijači su ovog puta bili za primer. Bez incidenata pre i u toku meča oni su stvorili sjajnu atmosferu, u kojoj je jedino nedostajao doprinos Partizanovih pristalicaq tokom prvog poluvremena. Kada se njihov protest na poluvremenu okončao atmosfera je podsetila na derbi iz najboljih dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve