Nova vest
Košarka

Četvrtak, 16.02.2006.

15:17

Vujošević: "Gladni trofeja u kupu"

Izvor: Igor Vujičin

Autor:Igor Vujičin

Default images

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je da je njegov tim iako rekorder po broju osvojenih titula u nacionalnom kupu „gladan“ ovog trofeja koji nije osvojen još od 2002.godine.

Ipak, prema rečima trenera crno-belih, kandidata za pehar u ovom specifičnom noakut takmičenju je puno, a za nijansu odskaču Hemofarm,Crvena zvezda i Partizan:

Kup je uvek imao svoju karakterističnu draž. Tu se radi o tri utakmice koje donose jedan trofej. Publika će sigurno videti dobru košarku. Favoriti su Hemofarm,Crvena zvezda i Partizan, dok je Vojvodina samo za nijansu slabija.Takodje i FMP može da odbrani trofej. To je, naravno, sve teorijski, pošto su iznenadjenja sastavni deo kupa. Medjutim, mi moramo prvo da razmišljamo o ekipi Budućnosti. To je novi sastav. Radi se o mladim igračima koji su dobili pravu minutažu, došao je Pavković, dok Vraneš polako sazreva. Ne treba zaboraviti da su prošle sezone rasterećeni, iznenadili domaćina turnira u Vršcu.Svakoj utakmici se mora pristupiti kao da je poslednja, da ne bi zaista bila poslednja. Budućnost igra atipično, a u domaćem prvenstvu razvila je pobednički mentalitet. Zaslužuju svako poštovanje i od nas će ga dobiti", rekao je Vujošević:

Imamo nikada više protivnika, koji se multiplikuju iz sezone u sezonu. Mi dobro radimo, ali rade i drugi, i drugi ulažu. Da li igramo sporo, to ćemo videti kada sidjemo dole na parket“ rekao je trener Partizana, očigledno reagujući na izjavu krilnog igrača Crvene zvezde Pere Antića datu „Sportskom žurnalu“ da Partizan igra sporo, ali da im odaje priznanje na rezultatima i osvojenim titulama.

Upitan, da li u podsvesti njegovi igrači i on ipak razmišljaju o mogućem večitom derbiju u subotu, Vujošević je rekao: „Što se manje razmišlja, to je svakako bolje. Mi imamo jačeg protivnika od Crvene zvezde u četvrtfinalu. Čini mi se da oni malo više razmišljaju o tome jer imaju lakšeg rivala“.

Partizan prvi meč na turniru igra u petak od 20 sati protiv Budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve