Nova vest
Košarka

Petak, 23.09.2005.

21:32

Obradović: Kriv sam, verovao sam im

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor košarkaške reprezentacije SCG Željko Obradović ponovio je stav da je debakl na Evropskom prvenstvu posledica lošeg ponašanja igrača. Gostujući u emisiji Poligraf, na TV B92, Obradović je izjavio:

Kriv sam, jer sam im sve vreme verovao, verovao sam u ideju. Nikad to nisam doživeo, da igrači imaju takvu aroganciju, da im je lično uvek važnije od ekipnog“, rekao je Obradović.

Ne stidim se zbog svog nastupa na konferenciji posle utakmice. Ono što sam rekao novinarima, rekao sam  i igračima na sastanku, koji je trajao 40 minuta. Pričali smo samo Kapiten Bodiroga i ja, a oglasili su se i Tomašević i Radmanović. Ostali su ćutali. Gledao sam ih u oči, nikad ranije nisam pričao protiv igrača, ali sam im rekao da ne mogu više. Narod je zaslužio, branio sam ih protiv Španije, kada su skandirali moje ime, ja sam pokazivao na igrače.

Rekao sam im na kraju da mogu da mi kažu sve, neću im više biti trener. Nisu rekli ništa. Svi sada govore da meni ništa ne zameraju. Rekao sam im da se pogledaju u ogledalo i vide da li su pošteni prema sebi. Najvažnije je da budemo ljudi. Ovo je sport, o ovome će se pričati još deset dana, setiće se toga sledeće godine pred Svetsko prvenstvo“.

Kompletan razgovor sa Obradovićem čitajte u Intervjuu B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve