Nova vest
Košarka

Četvrtak, 25.08.2005.

01:32

"Plavi" košarkaši kreću od "Morače"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvu turnirsku proveru u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo (16-25. septembar) košarkaška reprezentacija Srbije i Crne Gore imaće od četvrtka do subote na „ProMonte superkupu“ u Podgorici na kojem učestvuju još Hrvatska, Slovenija i Litvanija.

U avionu za Crnu Goru neće biti povređenog centra Dejana Tomaševića (koleno) i beka Uroša Tripkovića (tetiva desne ruke) koje u Beogradu čekaju elektroterapije i oni će se radu nacionalnog tima priključiti po povratku plavih u Beograd. Na drugoj strani, među trinaestoricom igrača koji će izaći na parket „Morače“ naći će se Vlado Šćepanović i pored zadobijenog udarca na test meču sa Katarom (128:71 za plave), kao i Vladimir Radmanović koji je kratko pauzirao posle sudara glavom sa Vuletom Avdalovićem. Na startu turnira aktuelne svetske šampione večeras od 21 sat, očekuje tradicionalno neizvestan duel sa Hrvatskom koja je u poslednjoj proveri pred ovaj turnir savladala BiH u prijateljskoj utakmici u Crikvenici (88:74).

“Hrvati su pre meča sa BiH odigrali mečeve na turniru u Italiji uz skor od dve pobede, nad Grčkom i Letonijom, uz poraz od domaćina. U igri se pridržavaju stila stare jugoslovenske škole košarke. Glavni igrač je novi kapiten Nikola Vujčić, zvezda Makabija, koji i pored pozicije centra ima ulogu drugog plejmejkera svoje reprezentacije. Dobar je u egzekuciji, skoku, odlično pravi blokove i oko njega se vrti igra Hrvata. Mi smo sa Katarom igrali baš iz razloga da ne bismo nespremni dočekali početak jakog turnira u Podgorici” kaže Milan Minić, skauta reprezentacije SCG.

Uoči dolaska u Podgoricu, hrvatski selektor Neven Spahija sa spiska od 16 reprezentativaca skinuo je dva igrača - Ivana Tomasa i Damira Markotu. Turnir u Podgorici biće otvoren utakmicom Litvanija - Slovenija koja počinje u 18 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve