Nova vest
Košarka

Sreda, 27.07.2005.

13:41

Kadeti na Prvenstvu Evrope u Leonu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Muška kadetska reprezentacija Srbije i Crne Gore u utorak (26. jula) otputovala je na Evropsko prvenstvo koje će se od 29. jula do 7. avgusta održati u španskom gradu Leonu.

Plavi dres na Šampionatu starog kontinenta do 16 godina nosiće: Stefan Živanović (Beovuk), Nikola Lalić (Nikšić), Filip Čović (FMP Železnik), Stefan Balmazović (C. Zvezda), Ivan Smiljanić (FMP Železnik), Dušan Katnić (Atlas), Stefan Stojačić (Partizan), Petar Čečur (FMP Železnik), Milan Mačvan (FMP Železnik), Milojko Vasilić (Borac), Stefan Đorđević (C. Zvezda), Nikola Maravić (Atlas).

U stručnom štabu naše reprezentacije pored selektora Petra Rodića su asistenti Milan Ristić, Marko Ćosić i lekar Aleksandar Marković.

Petar Rodić je sa puno respekta govorio je o rivalima u preliminatnoj rundi takmičenja:

"Nalazimo se u veoma jakoj grupi. Španci kao domaćini biće veoma neugodan protivnik, dok Francuzi, koji u poslednje vreme puno ulažu u mlađe katogorije dolaze kao branioci titule. Sa nama su i veoma neugodni Letonci koji su ove godine na Šampionatu mladih i juniorskom Evropskom prvenstvu izborili plasman među osam najboljih tako da ne vidim razlog zašto i kadeti ne bi ušli u borbu za visko plasman," kaže Rodić, "predstoji nam težak posao, prognoze je unapred nezahvalno davati, naročito zbog toga što imamo veoma malo informacija o protivnicima. Ipak, nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima naših mlađih reprezentativnih kategorija ovog leta."

Reprezentativci Srbije i Crne Gore takmičiće se u 'B' grupi sa Francuskom, Španijom i Letonijom, a uvodni meč na Šampionatu igraće 29. jula sa selekcijom Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve