Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 25.07.2005.

20:16

FMP priredio koktel za šampione

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najkorisniji košarkaš Evropskog prvenstva za juniore u Beogradu Dragan Labović izjavio je da još nije svestan značaja osvojenog priznanja, ali da je presrećan i zbog toga i zbog zlatne medalje koju je osvojila reprezentacija Srbije i Crne Gore.

"Nisam razmišljao o MVP nagradi, već o tome kako da osvojimo zlatnu medalju, ali svakako da mi prija i da će mi mnogo značiti u budućnosti. Presrećan sam zbog zlatne medalje i načina na koji smo je osvojili - bez poraza", rekao je Labović na koktelu koji je beogradski klub FMP priredio svojim "zlatnim" reprezentativcima.

Juniori SCG osvojili su zlatnu medalju na EP u Beogradu, pošto su u finalu pobedili Tursku sa 78:61.

"Ispunili smo cilj - osvajanje zlatne medalje. Svi smo dali svoj maksimum. U finalu sam igrao pod temeraturom od 38 stepeni, u dva ujutro sam bio na infuziji. Jednostavno nisam smeo da ostavim svoje drugove na cedilu i izvukao sam svoj maksimum, poslednji atom snage i odigrao", rekao je Labović.

Najkorisniji igrač prvenstva još ne zna da li će sledeće sezone igrati u FMP-u ili u Borcu iz Čačka.

"Odgovaraju mi oba kluba. U Borcu bih verovatno bio glavni igrač, a ako mi se ukaže šansa u Železniku, daću sve od sebe da je iskoristim", rekao je Labović, koji će uskoro otputovati u rodno Prokuplje, a zatim na letovanje u Herceg Novi.

Jedan od najzaslužniji za osvojeno zlato "plavih" Miloš Teodosić ocenio je da je najteža utakmica bila protiv Hrvata u drugom kolu grupne faze takmičenja.

"Sigurno je protiv Hrvata bilo najteže. Ušli smo opušteno u meč, jer smo ih prethodno pobedili, ali smo na kraju srećom uspeli da pobedimo", rekao je Teodosić, koji je dodao da nije bio opterećen zato što je zbog povrede Nenada Mijatovića morao da igra na poziciji plejmejkera.

Zlatnu medalju na juniorskom šampionatu Evrope osvojio je i Miroslav Raduljica, koji nije prisustvovao koktelu, jer je već otišao na odmor.

Predsednik FMP-a Nebojša Čović čestitao je svojim igračima na osvojenoj medalji i naglasio da će klub nastaviti "forsiranje" mladih košarkaša.

"FMP je puno uložio u mlade košarkaše, ali ćemo i dalje nastaviti to da činimo. Sledeće sezone za nas neće igrati stranci, osim možda onih sa prostora bivše SFRJ, već ćemo priliku dati isključivo 'našoj' deci", istakao je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve