B92:Aleksandar Džikić trener Atlasa

Izvor: B92
Podeli

Dosadašnji prvi pomoćnik Duška Vujoševića u Partizanu, Aleksandar Džikić, novi je trener Atlasa, saznaje B92.

Jedan od najtalentovanijih mladih trenera u SCG, zameniće na klupi novobeogradskog kluba Luku Pavićevića koji je preuzeo Hemofarm.

Aleksandar Džikić se trenutno nalazi u SAD gde učestvuje u letnjoj ligi NBA na specijalan poziv Minesota Timbervulvsa. Kakv ugled mladi stručnjak ima i medju trenerima u NBA ligi govori i podatak da je tri godine zaredom učesnik kampova i letnjih liga i to na poziv Sijetl Supersoniksa (Dvejn Kejsi), San Antonio Sparsa (Greg Popović) i Minesota Timbervulvsa (ponovo napoziv Dvejna Kejsija, od juna prvog trenera T-vulvza).

Aleksandar Džikić je u Partizan došao 1991. godine i karijeru je počeo da gradi kao trener mlađih selekcija. Od 1994 - 1999. godine bio je prvi pomoćnik, kasnije i dve godine prvi trener Beovuka.

Od 1996 - 1999. bio je i pomoćnik u kadetskoj selekciji Jugoslavije koja je u Sloveniji osvojila 'zlato' na EP. Od 1999. godine je prvi pomoćnik u KK Partizan.

Pored Aleksandra Džikića u najužem izboru za trenera Atlasa bio je i dosadašnji pomoćnik Željka Lukajića u Hemofarmu, Zoran Sretenović.