Nova vest
Košarka

Utorak, 05.07.2005.

14:36

Bodiroga: "Odlazim posle EP 2005"

Izvor: B92, www.siol.net

Autor:B92, www.siol.net

Default images

Dejan Bodiroga, jedan od najboljih košarkaša Srbije i Crne gore, najavio je u razgovoru za slovenački portal siol.net da će se posle Evropskog prvenstva oprostiti od reprezentacije.

Bodiroga kaže da očekuje zanimljivo prvenstvo u Beogradu, Novom Sadu, Vršcu i Podgorici.

Očekujem veoma kvalitetno takmičenje. Deset reprezentacija će se boriti za medalje. Što se tiče naše reprezentacije, sve zavisi od toga u kom sastavu ćemo igrati. Ako budu došli najbolji, imamo velike šanse da osvojimo titulu. Sigurno je da ću na PE poslenji put nositi dres reprezentacije,” rekao je Bodiroga.

Prethodna sezona za Bodirogu i njegov klub, Barselonu, nije bila uspešna. “Bilo je zaista teško. Ne znam da je neko za šest mesci promenio tri trenera i uspeo da osvoji neki trofej. Čudne stvari su se događale i unutar ekipe, to nije imalo puno veze sa sportom. Svetislav Pešić je na klupi Barselone ostvario velike uspehe, nije mi jasno zbog čega je morao da ode. Bio je, očigledno, ''žrtveno jagnje'' uprave kluba,” kaže Bodiroga.

Bodiroga još uvek ne zna gde će igrati sledeće sezone.

Ne mogu da govorim o konkretnim ponudama. Postoji interesovanje klubova iz Italije, Grčke, Rusije i Španije. Sigurno neću prestati da igam, mislim da ću još nekoliko godina biti aktivan na terenu,” rekao je Bodiroga.

U bogatoj karijeri Bodiroga je igrao i pobeđivao u Italiji, Grčkoj, Španiji, a iako je pre deset godina na draftu izabran kao 51. pik Sakramento Kingsa, nikada nije pokušao da ode u NBA ligu.

Nije mi žao. Zadovoljan sam svim odlukama koje sam donosio tokom karijere. Razmišljao sam o odlasku u NBA, a pre tri godine, kada sam odlazio iz Panatinaikosa, imao sam ponude tri kluba, Toronta, Hjustona i San Antonija. Odlučio sam se za Barselonu, u Panatinaikosu sam osvojio sve, a želeo sam da ostanem u velikom evropskom klubu,” objašnjava Bodiroga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve