Nova vest
Košarka

Petak, 24.06.2005.

23:18

Hemofarm - Partizan 87:85 (1:2)

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši Hemofarma savladali u petak su ekipu Partizana pivare MB sa 87:85 (20:21; 22:17; 22:21; 23:26), i smanjili rezultat na 2:1 u seriji.

Utakmica je odlučena u samom finišu kada je veteran Milenko Topić pogodio koš 2 sekunde pre isteka vremena i time doneo Hemofarmu konacnu prednost od 2 poena. Najefikasniji u ekipi iz Vršca bili su Bogavac i Bakić sa po 14 poena, Topić je postigao 13, Vasiljević i Ðikanović po 11. Za Patizan pivara MB, Milojević 21, Step 20 i po 15 Perović i Šuput.

Partizan je dobro otvorio utakmicu, došao do prednosti od od 18:5 ali se krajem četvtrine Hemorarm vratio serijom od 11:1,  i do kraja prvog perioda smanjio vođstvo gostiju na 21:20.
U drugoj četvrtini je utakmica bila izjednačena, pa nijedna ekipa nije stekla značajniju prednost. Na poluvreme se otišlo pri rezultatu 42:38 za Vrščane.
Početkom drugog poluvremena domaći tim pravi "višak" od 10 poena, 50:40, ali Parizan uspeva da se vrati serijom od 9:0 i praktično od tog trenutka pa do kraja utakmice viđena je rezultatska klackalica.

Partizan je poslednju četvrtinu odigrao bez startnog pleja Vuleta Avdalovića, koji je u pauzi između treće i četvrte četvrtine isključen zajedno sa Savom Ðikanovićem. Igru Partizana organizovao je Boris Bakić, koji je zbog neiskustva brzo napravio nekoliko ličnih grešaka.

U samom finišu Partizan je imao prliku i da dobije meč. Posle pogodenih bacanja igrača Partizana i promašaja Bogavca u poslednjih nekoliko sekundi  ušlo se sa 85:85. Crno beli su trapavo izveli napad, Vršani uzeli loptu i pogotkom Topića dobili utakmicu pre isteka regularnog vremena.

Trener “crno-belih” Duško Vujošević posle meča kratko je izjavio: “Čestitam Hemofarmu i vidimo se u nedelju,”  a zatim je dodao:

“Igrači koji su nam doneli prednost na početku brzo su zaradili po dve lične greške , najpre Šuput a zatim i Step. Kalkulišući sa ličnim greškama došli smo do pada u igri. U pojedinim momentima utakmice smo odigrali loše i na kraju je odlučila jedna lopta.”

Trener domaćih, Željko Lukajić, bio je zadovoljan što prvenstvo nije još završeno za njegov tim:

“Mi smo očigledno bili pod mnogo jačim pritiskom, jer nam je ovo bila poslednja šansa. Borili smo se da ostanemo u igri za titulu i produžimo prvenstvo. Nismo dobro otvorili utakmicu, onako kako sam ja to želeo i planirao, ali smo uspeli brzo da se vratimo u igru. Na kraju smo imali problem sa penalima i kao što ste videli u samoj završnici je presudila jedna lopta. Želeo bih da naglasim kvalitet utakmice, odavno nije odigran ovakav meč i drago mi je da ćemo se videti ponovo u nedelju.

Četvrta utakmica igra se u nedelju u Vršcu. Partizan vodi u seriji sa 2:1 a prvak SCG postaće ekipa koja prva ostvari 3 pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve