Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 20.06.2005.

01:45

Zadar prvak posle 19 godina čekanja

Izvor: B92, HRT

Autor:B92, HRT

Default images

U petom, odlučujućem susretu finala plej ofa košarkaškog prvenstva Hrvatske Zadar je u Jazinama pobedio Cibonu VIP sa 87:82 i tako ukupnim rezultatom 3:2 osvojio prvu titulu prvaka od 1986. godine. Poslednju titulu Zadrani su osvojili u SFRJ, tada su u finalu takođe bili bolji od Cibone.

"Srećan sam što smo pobednički pehar vratili u Zadar. Igrali smo odlično i zasluženo postali prvaci," rekao je trener Zadra Rudolf Jugo.

Odlučujući susret protekao je u tvrdoj i neizvesnoj igri. Domaćin je nekoliko puta mogao prelomiti utakmicu, ali Cibona se nije predavala i uporno se vraćala u igru pa je pobednik dobijen tek u poslednjim sekundama.

Zadrani su, tri minuta pre kraja, imali 'plus 13', ali serija Cibone od 11:2 vratila je Zagrepčane 'u igru'. Ipak, do kraja nije bilo preokreta, pa je 4000 navijača u dvorani 'Jazine' počelo da slavi.

U redovima domaćina najefikasniji su bili Banić (23) i Vladović (16), a najbolji strelac Cibone bio je Branimir Longin sa 30 koševa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve