Nova vest
Košarka

Nedelja, 19.06.2005.

20:52

APYL: Partizan PMB - Hemofarm 1:0

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Partizan Pivara MB iskoristila je prednost domaćeg terena i lako savladala Hemofarm iz Vršca rezultatom 88:74 (17:17, 25:19, 21:13, 25:25) u prvoj utakmici finala plejofa Atlas Pils Yuba lige.

Hemofarm je samo u prvoj četvrtini bio ravnopravan rival “crno-belima”, a u nastavku meča domaći, predvođeni nezaustavljivim Dejanom Milojevićem, koji je meč završio sa  28 poena, i vrlo dobrim Lukom Bogdanovićem sa 15, diktirali su tempo i konstantno povećavali prednost. U 37. minutu bilo je i maksimalnih 21 poena razlike. Vule Avdalović je ubacio 9 poena, koliko i Uroš Tripković, dok je u ekipi Hemofarma najefikasniji bio Nebojša Bogavac sa 15 poena.

"Luka Bogdanović odigrao je jako značajnu ulogu u početku, a i kasnije, kada su on i Milojević bili jedini raspoloženi igrači na terenu. Možemo bolje, ali može i Hemofarm bolje. Nemamo ni malo vremena da se radujemo, već moramo da se spremamo za sledeću utakmicu", rekao je posle meča trener Partizana Duško Vujošević.

I trener Hemofarma Željko Lukajić naglasio je posle meča da je ovo tek prva utakmica.

"Treba sada da popravljamo greške. Partizan je zasluženo dobio, a utakmica je prelomljena u trećoj četvrtini, u kojoj nismo znali da odgovorimo na agresivnost Partizana. Nedostajala nam je koncentracija u odbrani, ali i igra ispod koša", rekao je Lukajić.

Kapiten Partizana Vule Avdalović istakao je da nije bilo lako pobediti Hemofarm.

"Možda je sa strane izgledalo da je lako, ali bilo je jako teško. Hemofarm je dobra ekipa, ali mi smo ozbiljno pristupili, bez potcenjivanja", rekao je Avdalović.

Ovom pobedom, Partizan je stigao do skora 7:1 sa Hemofarmom ove sezone, a utakmica broj dva finala plejofa igra se u utorak, opet u Hali "Pionir". Finale se igra do tri pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve