Nova vest
Košarka

Subota, 14.05.2005.

21:03

Hemofarm lako sa slabom Zvezdom

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši Hemofarma pobedili su Crvenu zvezdu sa 104:90 u derbiju 7.kola Atlas pils Superlige. Najefikasniji u Hemofarmu bio je centar Petar Popović sa 26 poena i šest skokova, dok je Bojan Bakić dodao još 21.

U Crvenoj Zvezdi Vladislav Dragojlović je postigao 23, a Džerod Henderson 18 poena.

Hemofarm se tako učvrstio medju prve tri ekipe na tabeli sa skorom od pet pobeda i dva poraza, Crvena zvezda je zabeležila i treći poraz zaredom i trenutno ima tri pobede i četiri poraza.

Tokom čitave utakmice domaći su bili za klasu bolji tim na parketu a u jednom trenutku prednost Hemofarma iznosila je i +24, dok su crveno-beli prikazali još jednu veoma slabu partiju.

Trener Hemofarma Željko Lukajić čestitao je posle utakmice svojim igračima na dobroj partiji i ocenio da su Vrščani zasluženo dobili duel.

"Nije lako dobro odigrati svih 40 minuta utakmice, držati kontrolu sve vreme. Uspeli smo da zaustavimo Zvezdino trčanje, držali
kontrolu pod našim košem i strpljenjem gradili rezultat. Možda smo neke stvari mogli i ranije da uradimo, ali, ipak, zasluženo smo dobili utakmicu
", rekao je Lukajić.

Trener Crvene zvezde Aleksandar Trifunović rekao je da se i pre ovog susreta znalo da je iskustvo na strani Hemofarma.

"Od prvog minuta pustili smo da njihovi šuteri otvore utakmicu. Osim u par navrata nismo bili konkurentan tim. Naš problem je mentalni pristup zadacima. Ukoliko to vratimo u normalu ne bojim se za plasman", rekao je Trifunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve