Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 04.04.2005.

18:04

Frimen napustio Železnik

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Jedan do najboljih igrača Refleksa Amerikanac Redži Frimen sporazumno je raskinuo ugovor sa tim klubom, prenosi sutrašnji dnevni list “Sport”.

Potvrdu ove informacije B92 je dobio u klubu iz Železnika, koji je izašao u susret svom igraču koji ima ozbiljne ponude iz Belgije i španske ACB lige. Frimen je sa Refleksom osvojio dva trofeja, Gudjer ligu i kup SCG, a njegov dres je zbog tih zasluga i povučen iz upotrebe:

"Redži je tokom sezone imao prilno ponodu iz Zapadne Evrope, ali je u dogovoru sa nama odlučio da ostane dok ne obezbedimo plasman na F8. S obzirom da smo na pragu tog cilja, kao i da se u inostranstvu primakao kraj prelaznog roka, izašli smo mu susret i raskinuli ugovor Mislim da je izlišno napominjati koliko je Redži ugradio sebe u naše uspehe. Koliki je traga ostavio u Refleksu najbojlje svedoči njegova "petica", broj na dresu koji je prvi penzionisan u našem klubu. Planiramo dva pojačanja. Videćemo da li će to biti iz Borca, ili sa strane. Za sadane bih o imenima, sačekajte da se završi takmičenje u našoj Prvoj ligi" rekao je predsednik Refleksa Ratko Radovanović za "Sport".

Posle sticanja diplome pretsižnog košarkaškog univerziteta Teksas, Frimen je profesionalnu karijeru gradio u CBA i ABA ligi, zatim prelazi u Evropu i igra za :ITU Spor (Turska), Cokodrilosde Karakas (Venecuela), Cibonu (Hrvatska), Rozeto (Italija), Asvel (Francuska),Refleks i Crvenu zvezdu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve