Nova vest
Košarka

Nedelja, 20.02.2005.

09:50

Rebrača: Kažu da "nisam potreban"?

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Bivši košarkaški reprezentativac Srbije i Crne Gore Željko Rebrača izjavio je danas da je za njega najveće razočarenje kakvi su odnosi izmedju stručnog štaba i igrača u nacionalnoj selekciji SCG.

Centar američke ekipe LA Klipersi i nekadašnji član reprezentacije SCG, koji je osvojio dve zlatne medalje na evropskim šampionatima i jednu zlatnu na svetskom prvenstvu, ne skriva razočaranje ni zbog neprofesionalnog odnosa Košarkaškog saveza SCG.

Kako navodi slovenački sajt "Siol.net", problemi sa srcem su za njega prošlost, a u timu iz Los Andjelesa opet dolazi u pravu formu.

"Na Olimpijskim igrama u Atini za mene je bilo najveće razočaranje kakvi su odnosi izmedju stručnog štaba i igrača. Igru ne želim da komentarišem, jer nisam bio tamo i nemam prava na to. Medjutim, nije mi bilo lako da gledam kako se borimo za 11. mesto", rekao je Rebrača u intervjuu za slovenački sajt.

On je istakao da nema ništa protiv selektora Željka Obradovića.

"Ja sam 2003. godine lobirao da on ponovo bude selektor. Sa Željkom sam dugo igrao i veoma ga cenim kao trenera. Nisam se posvadjao sa njim, ali mi nije odgovarao odredjeni način komuniciranja. Mogli smo da se čujemo telefonom i da se dogovorimo o mom statusu u reprezentaciji", rekao je Rebrača.

Centar LA Klipersa je dodao da je uoči Olimpijskih igara u Atini bio tri meseca u Somboru i da se za to vreme samo jednom čuo sa Obradovićem.

"Rekao sam mu da imam probleme sa ledjima i da bih zbog toga zakasnio na pripreme reprezentacije dve nedelje. Odgovorio mi je da ćemo razgovarati o tome, ali više se nismo čuli. To je istina", rekao je Rebrača.

On je naglasio da će za njega reprezentacija uvek biti na prvom mestu i da će se, ako bude pozvan, uvek rado odazvati.

"Možda nisam dovoljno dobar da bi igrao za državnu reprezentaciju. Verovatno zato nisam igrao poslednje tri godine. Neko očigledno misli da više nisam potreban", rekao je Rebrača.

Odgovarajući na pitanje šta misli da je uzrok slabih rezultata reprezentacije SCG on je istakao: "Atmosfera u timu nije kakva je bila 90-tih godina. Mislim da je ključ povratka na stare staze upravo to da se povrati onaj duh."

"Novim odnosima u ekipi doprineli su mladji igrači koji pre svega misle na svoje klupske karijere. Ne bih da se upuštam u pojedinosti, ali dejstvo dobre atmosfere bilo je da smo imali vrhunske rezultate", rekao je Rebrača i dodao: "Isto bi vam rekli Djordjević, Danilović, Divac, Paspalj, Bodiroga i Savić."  Na pitanje, da li još uvek ima problema sa srcem, kao što je imao 2003. godine, on je odgovorio:

"To je za mene prošlost. Nemam problema i o tome više ne razmišljam. Naslušao sam se svakakvih gluposti, kao na primer da sam sam kriv, jer sam uzimao steroide. Ljudi ne znaju da su moji problemi sa srcem nasledni. Imao ih je i moj otac. Veliki fizički napori sa kakvim se sreće svaki sportista doveli su do problema kakve sam imao".

Prema rečima Rebrače, da su steroidi, kako se pričalo, izazvali takve probleme sa srcem, on sada verovatno više ne bi bio medju živima.

Željko Rebrača je prvotimac LA Klipersa, ekipe koja se takmiči u američkoj NBA ligi, u kojoj igra i reprezentativac SCG Marko Jarić.

"Kada Marko ne bi igrao ne bismo bili tako uspešni. Od kada se povredio vidi se koliko nam nedostaje njegova odlična igra u odbrani i neverovatni prodori. Ukoliko bude zdrav, na kraju sezone imaćemo rezultate kakve želimo", rekao je Rebrača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve