Nova vest
Košarka

Četvrtak, 17.02.2005.

15:18

Vujošević: "I u Vršac po trofej"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Finalni turnir Kupa Radivoja Koraća održava se od četvrtka do nedelje u Vršcu. Najtrofejniji klub Srbije i Crne Gore, beogradski Partizan, učestvovao je u kup takmičenjima od 1959. godine 38 puta. 'Crno-beli' imaju osam trofeja, a 14 puta su igrali u finalu. Prvu utakmicu u Vršcu Partizan Pivara MB igra u petak, a protivnik je niški Ergonom, pobednik kvalifikacionog duela osvajača republičkih kupova.

Trener Partizana Pivara MB, Duško Vujošević je, pred put u Vršac rekao da je za klub "najznačajnije takmičenje domaći šampionat, i zbog prestiža i zbog toga što otvara put u Evroligu."

"To je značajno i takmičarski i u pregovorima sa sponzorima i igračima. Bez obzira na to, Partizan svako takmičenje igra maksimalno. Trebalo bi da se poradi na tome da domaći kup dobije i značaj kada se odlučuje o mestima u evropskim takmičenjima. Bez obzira što, osim samog trofeja, nema drugi značaj, ne treba da se devalvira sjaj tog pehara, Partizan je institucija i svaki put ima obavezu da ima maksimalne ambicije i u Vršac idemo sa željom da osvojimo trofej."

Vujošević kaže da 'na papiru' Hemofarm ima najjači sastav jer je 'kvalitetan tim sa dobrim igračima na svakoj poziciji'.

"Način na koji su pobedili u Moskvi, jednu od najboljih ekipa u Evropi povećao im je samopuzdanje i u odličnoj atmosferi dočekuju takmičenje u Kupu. I pored toga, svaka utakmica biće teška, neće lako ni Zvezda sa Atlasom, ni mi protiv Ergonoma, ni Hemofarm protiv Budućnosti. Utakmica Refleks – Vojvodina potpuno je 'otvorena'. Mi imamo objektivno najlakšeg protivnika u četvrtfinalu, ali ne smemo da se opustimo. U Vršac idemo u istom, vrlo mladom, sastavu u kojem smo bili i protiv Pivoarne. Ja u ove mlade igrače izuzetno verujem i usuđujem se da talenat ove generacije upoerdim sa generacijom Divca i ostalih, koje sam takođe vodio. Bilo bi mi jako drago, pre svega zbog mladih igrača, da u Vršcu ostvarimo dobar rezultat i da Kup bude još jedna potvrda njihovog kvaliteta i karaktera."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve