Nova vest
Košarka

Sreda, 02.02.2005.

22:22

EL:CSKA 40 minuta deli od istorije

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši moskovskog CSKA i posle 13 kola ne znaju za poraz u ovogodišnjem izdanju Evrolige.

Armejci su pred svojim navijačima pobedili špansku Unikahu sa 76:70 i tako indirektno pomogli još nekim ekipama koje se nadaju prolasku u TOP 16. Najefikasniji u ekipi CSKA bio je Markus Braun, a mašina Dušana Ivkovića nalazi se samo 40 minuta daleko od istorijskog uspeha i svih 14 pobeda u prvoj fazi.

Posle nekompletnog 13.kola dva tima su veoma blizu prolasku u osminu finala. AEK je pobedom nad Skavolinijem 78:72 došao na korak od željenog cilja, a preostali deo posla trebalo bi da odradi Makabi koji je apsolutni favorit u duelu sa Olimpijom u „Nokia Areni“. Pobedu aktuelnog šampiona očekuje i Žalgiris koji je teži deo posla odradio pobedivši Montepaski u Sijeni 74:70. Po običaju goste je predvodio fenomenalni Tanoka Berd sa 20 poena i 13 skokova.

Barselona je pobedom u Vilerbanu 69:65 osigurala plasman dalje,a stvar za Katalonce "pogurao" je Dejan Bodiroga koji je bio najefikasniji u svom timu sa 18 koševa.

Pobedom i to ubedljivom nad Opel Skajlajnersima, TAU je takodje matematički obezbedio ulazak u TOP 16.

EFES je prema očekivanju ponovo demolirao Olimpijakos ovoga puta u Istanbulu 80:54. Dušan Kecman je za 23 minuta ubacio 6 poena. Nikolić je za 45 sekundi manje u igri postigao 2 koša više, dok Zoroski nije igrao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve