Nova vest
Košarka

Petak, 28.01.2005.

21:17

Đurović napustio Lijetuvos Ritas

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Proslavljeni srpski trener Vlado Đurović napustio je u petak ekipu lidera litvanskog šampionata – Lijetuvos Ritas.

Direktor kluba iz Vilnijusa Jonas Vainauskas objavio je da je Đurović klub napustio iz ličnih razloga. Početak sezone bio je sjajan za proslavljenog stručnjaka i klub – završili su takmičenje u grupi G ULEB kupa sa devet pobeda i jednim porazom (u Beogradu), a u ligi su ispred “nedodirljivog” Žalgirisa.

U sličnoj poziciji klub iz Vilnijusa, čiji je sponzor najtiražniji dnevni list u Litvaniji, našao se i prošle sezone. Tokom zime napustio ih je tadašnji trener Jonas Kazlauskas.

Vlado Đurović je u zemlju evropskih šampiona došao posle boravka u ekipi Refleksa, koju je napustio neposredno pred završni turnir Goodyear lige u Zagrebu.

Najozbiljniji kandidat da nasledi Đurovića na klupi Ritasa je Slovneac Tomo Mahorič. Mahorič je ove nedelje otpušten iz poljske ekipe Dajhman Šljonsk Vroclav. Šljonsk je nastupao u istoj grupi ULEB kupa sa Ritasom i Zvezdom, a osvojio je drugo mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve