Nova vest
Košarka

Petak, 28.01.2005.

14:20

Reakcije klubova na žreb u kupu SCG

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Učesnici završnog turnira u košarkaškom Kupu Radivoja Koraća ocenili su da je žreb manje bitan za osvajanje ovog trofeja, a svi su rekli da imaju najviše ambicije za turnir koji će se održati u Vršcu od 17. do 20 februara.

Tim menadžer Crvene zvezde Nebojša Ilić ocenio je da njegovom timu neće biti lako da odbrani trofej, naglasivši da sve ekipe imaju istu šansu.

"Možda je blagi favorit Hemofarm zbog domaćeg terena. Ko misli da osvoji trofej mora da pobedi sve, tako da je žreb manje važan. Bitnija će biti trenutna forma i ekipa koja tada bude raspoloženija imaće više šanse", rekao je Ilić novinarima posle žreba u Beogradu.

Zvezda se u četvrtfinalu sastaje sa Atlasom, Partizan će igrati sa pobednikom republičkih kupova, Hemofarm protiv Budućnosti, a Refleks protv Vojvodine.

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić rekao je da se nada da će njegov tim na ovom kup turniru ostati duže nego prošle godine, kada je eliminisan u četvrtfinalu.

"Mada, žreb nam je sada manje važan pored svih problema koje imamo. Ne razmišljamo još o kupu, već o brojnim povredama i skorijim utakmicama", kazao je Todorić.

Direktor domaćina Hemofarma Marko Ivanović ocenio je da su sve ekipe jako kvalitetne i da u kupu nema favorita.

"Kup takmičenje je šok takmičenje, i tu uvek ima iznenadjenja. Nismo nezadovoljni žrebom, iako ćemo igrati protiv Budućnosti dva puta u pet dana. Imamo najviše ambicije u ovom takmičenju", rekao je Ivanović.

Direktor Refleksa Andrija Kleut ocenio je da nema lakih rivala u kupu.

"Nema favorita. Nadamo se finalu, a tamo je sve moguće", rekao je on.

Tim menadžer Atlasa Dražen Dalipagić rekao je da će se njegov tim boriti da odigra što bolje i proba da pobedi.

"Znamo ko je i šta je naš rival. To je i tim koji je u sjajnoj takmičarskoj formi i igra jako dobro", objasnio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve