Nova vest
Košarka

Sreda, 22.12.2004.

22:24

U utakmici "3 na 3" Proleter bolji

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Jedan od najneobičnijih zvaničnih košarkaških duela u Srbiji, a verovatno i šire, odigran je večeras u Zrenjaninu, gde su košarkaši Proletera i Grocke nastavili prekinutu utakmicu 10. kola Prve srpske lige, ali su igrali sa po tri košarkaša na terenu. Proleter je na kraju pobedio 111:80.

Početkom decembra ova utakmica bila je prekinuta u 18. minutu, pri rezultatu 43:26 za Proleter Naftagas, pošto je na terenu izbila opšta tuča u kojoj je učestvovala većina igrača obe ekipe. Odlukom komesara lige, po nekoliko igrača obeju ekipa je suspendovano, ali im još nisu odredjene vremenske kazne. Medjutim, pošto je većina učesnika tuče tada isključena iz igre, oni danas nisu imali pravo nastupa.

Nastavak meča počeo je slobodnim bacanjima za Grocku zbog faula nakon kojeg je i izbio pomenuti incident. Incidenata danas nije bilo, sve je proteklo u sportskoj atmosferi, a veći deo meča ličio je na partiju uličnog basketa, ali na dva koša.

Četiri minuta pre kraja susreta igrač Grocke Marko Žarković dobio je petu ličnu grešku, pa je gostima pretila opasnost da u slučaju isključenja još jednog igrača utakmica bude prekinuta. To se, medjutim, nije dogodilo, iako su se preostala dva igrača Grocke trudila da naprave petu ličnu grešku, jer sudije te faulove nisu sankcionisali.

Šteta je što ovom nesvakidašnjem sportskom dogadjaju nije mogla da prisustvuje i publika, jer je odlukom Košarkaškog saveza Srbije odigran pred praznim tribinama. Ipak, hala sportova nije bila prazna, jer je izazvao veliku pažnju novinara.

Kuriozitet ovog meča je i to što su igrači i stručni štab Grocke došli jednim automobilom, što im je sigurno umanjilo troškove putovanja do Zrenjanina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve