Nova vest
Košarka

Utorak, 02.11.2004.

19:53

Sastanak novog OOEP 2005. u Beogradu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Manje od godinu dana pred Evropsko prvenstvo u košarci, koje će biti održano u Srbiji i Crnoj Gori, Organizacioni odbor tog takmičenja održao je sastanak u novom sastavu, jer su u njega ušli novoizabrani gradonačelnici gradova-domaćina.

Sastankom je prvi put predsedavao novi predsednik Organizacionog odbora prvenstva i premijer Srbije Vojislav Koštunica, koji je u izjavi novinarima ocenio da će Srbija i Crna Gora biti domaćin "najvećeg medjunarodnog takmičenja u poslednjih 30 godina" i da će vlada pripremiti niz mera za što bolju organizaciju.

"Manje od godinu dana deli nas od velikog izazova za našu zemlju. Na sastanku smo zaključili da smo već imali generalnu probu, a to je bio turnir 'Dijamantska lopta' i utakmica SCG-SAD. Evropsko prvenstvo jeste veliki datum i takmičenje, jer ćemo imati 16 najboljih evropskih reprezentacija u našoj zemlji", rekao je Koštunica.

Do početka takmičenja neophodno je ispuniti sve, vrlo stroge, uslove, za organizaciju takmičenja, a najveći posao predstoji na izgradnji infrastrukture- dvorana i hotela.

Direktor preduzeća "Evropsko prvenstvo 2005" Predrag Bogosavljev rekao je da je za sada ostalo najviše posla u Podgorici, gde bi do kraja godine trebalo da bude renovirana dvorana "Morača", a hoteli bi trebalo da budu gotovi nekoliko meseci pred početak šampionata.

Predsednik Košarkaškog saveza SCG Miodrag Babić opisao je sadašnje stanje objekata sledećim rečima: "Objekti su spremni u onoj meri da ne izazivaju zabrinutost".

Sednica Organizacionog odbora EP 2005. održana je posle mesec dana odlaganja zbog lokalnih izbora u Srbiji. Rezultati tih izbora uslovili su i promene u sastavu Organizacionog odbora, tako da su u novi organizacioni odbor EP ušli su i novoizabrani gradonačelnici Beograda (Nenad Bogdanović), Novog Sada (Maja Gojković), opštine Vršac (Jovica Žakula).

U tom telu je i prvi čovek Podgorice Miomir Mugoša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve