Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 23.08.2004.

22:05

Obradović: "Moj najgori trenutak"

Izvor: Beta

Autor:Beta

Default images

Trener košarkaške reprezentacije Srbije i Crne Gore Željko Obradović rekao je da je doživeo najgori trenutak u trenerskoj karijeri, kada je njegov tim posle poraza od Kine eliminisan sa Olimpijskih igara posle faze po grupama.

"Čestitam Kini, to je prvo. Ovo je veliki šok za nas, meni je ovo sigurno najgori trenutak u trenerskoj karijeri", rekao je tužni i potreseni Obradović posle poraza od 66:67.

Zvanični šampion sveta vodio je tokom većeg dela utakmice, ali je jako loše odigrao poslednju četvrtinu, u kojoj ga je rival sustigao i prestigao.

"Želeli smo da pobedimo, dominirali smo tokom cele utakmice, ali smo im dozvolili da na kraju naprave seriju od 10:0. I ranije na turniru nam se dešavalo da odigramo dobro, ali sa lošom završnicom. Tako je bilo i danas", rekao je Obradović novinarima.

On je posle zvanične konferencije razgovarao sa novinarima iz SCG, gde je iskazao koliko mu je teško.

"Ambicije su nam bile totalno drugačije. Ovo je veliko razočarenje za sve nas. Nikada se u životu nisam ovako loše osećao. Ne mogu da razumem, ne mogu da razumem", rekao je Obradović.

"Želja ekipe bila je velika. Ustali smo jutros i gledali utakmicu Španija - Novi Zeland. Na ovakav način da se oprosti od Igara...nemam reči da opišem to. Ovo je najveći debakl u istoriji naše košarke", kazao je trofejni trener.

Obradović je ocenio da su "plavi" u rangu sa Italijom, Argentinom i Španijom, koje su lako pobedile Kinu, kao i SCG na Dijamantskoj lopti pre tri nedelje.

Ni igračima nije bilo ništa lakše i retko ko je bio raspoložen za razgovor.

"Jako je teško. Treba analizirati uzroke ovoga. Nismo ni zaslužili četvrtfinale. Imali smo sve na dlanu: da smo danas dobili, verovatno bismo igrali sa Portorikom, što je najlakši rival u četvrtfinalu. Tužan sam i razočaran, ovo je veliki neuspeh", uspeo je da kaže Rakočević.

Kinezi su, razumljivo, bili presrećni, ali i dostojanstveni i imali su sportski odnos.

"Poštujem osećanja trenera Obradovića. Imao sam u svojoj karijeri mnogo i srećnih i tužnih trenutaka i razumem kako se oseća", rekao je selektor Del Heris na konferenciji za novinare.

"Prirodno, ja sam radostan i osećam se fenomenalno. Trener sam već 45 godina i vodio sam više od 50 timova, ali nikada nisam poštovao neki tim kao ovaj, naročito način na koji treniraju i kakvi su ljudi. Ovo je najveća pobeda koju sam ikada ostvario", rekao je Heris.

Prva zvezda tima Jao Ming kazao je da je danas dan velike sreće.

"Ne znam koje reči da upotrebim da izrazim svoja osećanja. Trener Heris nas je naučio važnu lekciju, a to je da nikada ne odustajemo i da uvek dajemo sve od sebe. Danas smo protiv SCG naučili mnogo stvari, što će biti pravo blago za buduće generacije košarkaša u Kini", rekao je Jao.

Li Nan praktično nije mogao da nadje reči kojima bi opisao kako se oseća.

 "Duboko sam dirnut ovim što smo postigli. Ovo danas je...čudo. Ne znam šta bih rekao, samo želim da se zahvalim treneru i saigračima", rekao je Li.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve