Nova vest
Košarka

Utorak, 20.07.2004.

14:45

Milojević i Varda "otpali"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dejan Milojević i Ratko Varda neće putovati u Atinu na Olimpijske igre, saopštio je selektor košarkaške reprezentacije SCG Željko Obradović na konferenciji za novinare u beogradskom hotelu "Interkontinental".

Posle najavljenog skraćivanja liste, reprezentacija trenutno ima 15 članova, a Obradović je dodao da je na osnovu vidjenog zalaganja i ponašanja na treninzima već u glavi napravio spisak od 12 igrača koji će braniti boje zastave SCG na Igrama u Atini.

Koji će to igrači biti naravno za sada neće biti saopšteno, pošto kako i sam Obradović kaže, "zbog mogućih povreda" spisak mora da ostane širi.

Tim SCG trenutno izgleda ovako: Igor Rakočević, Goran Jeretin, Vule Avdalović, Vlado Šćepanović, Miloš Vujanić, Dejan Bodiroga, Aleksandar Pavlović, Vlada Radmanović, Žarko Čabarkapa, Milan Gurović, Dejan Tomašević, Nenad Krstić, Petar Popović, Predrag Drobnjak i Djuro Ostojić. 

"Da sam sada saopštio spisak od 12 igrača, verujem da bi za mnoge bilo iznenadjenja. Medjutim, ja gledam šta igrači rade na treningu, kako se zalažu...Ako ja moram da vratim 10,15 iili 20 puta jednu kombinaciju, ona tu nešto nije u redu.Mislim da ima igrača koji misle da to što imaju neko košarkaško ime, to što ih znamo i vi i ja, da je to dovoljno. Ova reprezentacija je najbolje što ova zemlja ima. Obaviću razgovore sa pojedinim igračima, želeo bih da shvate situaciju u kojoj se nalaze i da probaju na ovim mečevima koji dolaze, da imaju neki drugi odnos. Što se tiče Varde i Milojevića, moram da kažem da su oni bili izuzetno korektni, vrhunski su se ponašali, a saopštavanje igraču da više nije potreban, mi je uvek padalo najteže" rekao je Obradović.

Selektor plavih je najavio da će za razliku od turnira u Italiji gde rezultat nije bio u prvom planu, predstojeći u Španiji biti prilika za definisanje tima, jer se pred igrače sada postavljaju novi zahtevi, da se sve polako uigrava i da se polako pojavljuju lideri ove ekipe:

"Mi smo u Bormiju gde nam, još jednom ponavljam, rezultat nije bio u prvom planu, želeli da vidimo šta smo uradili na planini.Već na našoj internoj utakmici pre Italije gde smo igrali na dva koša, videle su se slabosti. U Bormiju smo pokazali dva lica. Jedno pre meča sa Litvancima, i drugo posle utakmica sa Grcima i Italijom. Mora da se popravlja celokupna igra, odbrana, reagovanje na promene odbrana protivnika...Bitno je da smo počeli od izgubljenih lopti. Na prvoj ih je bilo 19, drugoj 17, a trećoj 15. Turnir u Španiji je bitan i što ćemo najverovatnije imati prilike da se sastanemo sa domaćinima Špancima. Poznajem selektora te ekipe Maria Peskeru,koji je bio generalni menadžer Reala kada sam ja tamo bio trener. On izuzetno ceni našu košarku i to mi je uvek isticao u našim razgovorima. Koliko sam mogao da pročitam iz španskih medija oni neće moći da računaju na izuzetnog pleja Raula Lopeza koji je izjavio da ove godine neće igrati za reprezentaciju jer ima moralnu obavezu prema ekipi Jute koja ga je ispoštovala i u potpunosti ga lečila i isplaćivala dak je imao velikih problema sa povredama".

Obradović je još jednom ponovio da je krajnji ishod turnira u Atini veoma neizvestan, jer su ekipe izuzetno izjednačene:

"Svako svakog može da pobedi, i ja ne isključujem mogućnost da će doći do stvaranja krugova u grupama i brojnih kalkulacija. Pogledajte na primer jednu Kinu. Oni igraju izvanredno, trener im je Amerikanac,  imaju Yao Minga koji će u Grčkoj biti dominantan na svojoj poziciji. Oni su još pre 4 godine imali odlične šutere posebno za 3 poena, i to će biti izuzetno jaka utakmica za nas. Biće  iznenadjenja, ali hajde da prvo vidimo ostale pa ćemo da pričamo i o njima".

Na konferenciji za novinare u "Interkontinentalu" takodje je saopšteno da plavi u Španiju u Palma De Maljorku putuju u četvrtak u jutarnjim časovima preko Ciriha, a da se u Beograd (najverovatnije čarter letom) vraćaju 27. jula.

Na turniru učestvuju Hrvatska, Angola, domaćin Španija i SCG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve