Nova vest
Košarka

Četvrtak, 08.07.2004.

01:48

Divac: "Svi odgovori na UO kluba"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Predsednik Partizana Vlade Divac najavio je u sredu da će sednica kluba na kojoj će se raspravljati o svim aktuelnim pitanjima (kojih ima mnogo) biti održana u četvrtak.

Prvi čovek crno-belih je u beogradskom Media Centru pokušao da se drži osnovne teme zbog koje se i našao u "staklencu" na Trgu Republike , a to je "košarkaonica" grupe 7 i Western Union-a, ali je pritisak novinara da kaže i nešto o temama na UO kluba - svojoj mogućoj ostavci, Luki Bogdanoviću, Gudjer Ligi bio preveliki:

"Pričaćemo o svemu. Formalno smo se prijavili za učešće u Jadranskoj ligi, čisto da ne bude da Partizan uvek nešto koči, ali ovo sve što se dešava je veliki udarac našoj košarci. Pružili smo mali prst 15.juna u Beogradu, a priterani smo u ćošak. Složili smo se samo oko prve tačke, a to je broj naših klubova,ali moramo i oko tri preostale tačke: 2) ko je vlasnik i na koji način se upravlja Ligom, 3) koja je takodje ekonomske prirode - kakva je raspodela zarade, koliko bi nam se isplatilo da igramo jer ćemo prema računicama biti u gubitku.

Mnog se pričalo o vašoj ostavci prethodnih dana

"Neće biti smena, jer mi smo prijatelji, to je samo formalna stvar"

Da li postoji mogučnost da ipak promenite odluku oko Gudjer lige koja bi dovela i nastup u Evroligi u pitanje ?

"Meni je na prvom mestu interes kluba, Partizan je ispred svih ja ne mogu zarad mojih stavova i principa da stavim Partizan u nezgodnu situaciju. Želja mi je da crno-beli igraju u domaćoj ligi. Ali, sve će se znati posle sastanka".

Da li očekujete da će posle potpisivanja ugovora Luke Bogdanovića doći do novog zaoštravanja odnosa izmedju "večitih" ?

"Ja veoma poštujem Crvenu zvezdu i mi smo uvek za dogovor, ali ne poštujem ljude koji trenutno vode Crvenu zvezdu. Luka je potpisao za Partuzan, ali Zvezda traži još novca na ime obeštećenja. Videćemo. Mi smo i kada smo prvi put kontaktirani od strane Gudjer lige pre nekoliko godina tražili da u celu priču bude uključena i Crvena zvezda" rekao je Divac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve