Nova vest
Košarka

Sreda, 07.07.2004.

20:01

Počela Košarkaonica na Kalemegdanu

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Besplantna košarkaška škola, za sve učenike beogradskih osnovnih škola, počela je u sredu sa radom na terenima Partizana na Kalemegdanu.

"Košarkaonica", koju drugi put organizuje "Grupa 7" i firma "Vestern Junion", radiće od danas do 20. jula, a cilj ove manifestacije je da deci od osam do 12 godina pruži mogućnost da se upoznaju sa ovim sportom, uz podršku vrhunskih trenera i igrača.

Jedan od osnivača "Grupe 7" Vlade Divac istakao je da je ovakva škola "verovatno jedina na svetu besplatna".

"Skoncentrisali smo se na decu u Beogradu, gde smo i prošle godine organizovali 'Košarkaonicu', koja je sa oduševljenjem prihvaćena. 'Grupa 7' je već godinama prisutna na ovim prostorima, sa željom da pomogne deci koja su u teškoj situaciji", rekao je Vlade Divac na današnjoj konferenciji za novinare.

On je objasnio da "Grupa 7" ima donatorski ugovor sa "Vestern Junionom", kao i da će sva prikupljena sredstva ovom akcijom biti iskorištena za pomoć deci, naročito deci bez roditelja.

Ministar prosvete i sporta u Vladi Republike Srbije Ljiljana Čolić pozdravila je akciju "Grupe 7".

"Moram da vam odam jednu tajnu. Kada sam imala 15-tak godina bila sam zaljubljena u sve košarkaške reprezentativce. U istom trenutku svidjali su mi se Chosić, Šolman, Kapičić i ostali", kazala je Čolićeva.

Ona je dodala da su članovi "Grupe 7" pokazali da je najvažnije "imati dušu" i zahvalila se "gospodinu Divcu na ovom predivnom gestu".

Kroz "Košarkaonicu" na Kalemegdanu trebalo bi za dve nedelje da prodje oko 500 dece iz 163 beogradske škole.

"Grupu 7" osnovali su 1995. godine košarkaši Vlade Divac, Predrag Danilović, Aleksandar Djordjević, Dejan Bodiroga, Žarko Paspalj, Zoran Savić i Željko Rebrača. To je humanitarna organizacija za pomoć nastradaloj, napuštenoj i siromašnoj deci, ne samo na prostoru bivše Jugoslavije, već celog sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve