Nova vest
Košarka

Sreda, 07.07.2004.

09:32

Luka Bogdanović u Partizanu!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle desetak dana licitiranja u medijima da li će, ili neće, mladi košarkaški reprezentativac Luka Bogdanović napustiti Crvenu zvezdu i preći u Partizan, u sredu je prvak Srbije i Crne Gore obavestio javnost o svom novom pojačanju.

Na zvaničnom sajtu KK Partizan Mobtel 7. jula objavljeno je da je klub potpisao trogodišnji ugovor sa Lukom Bogdanovićem, dosadašnjim košarkašem Crvene zvezde i nekadašnjim kadetskim reprezentativcem SCG. Slična informacija pojavila se i na sajtu menadžerske agencije "Beobasket".

Predsednik UO KK Crvena zvezda Živorad Andjelković demantovao je za B92 da je bilo ko u klubu izdao ispisnicu Luki Bogdanoviću.

Ne mogu da shvatim šta se dešava, Bogdanoviću niko nije izdao ispisnicu, niti nam se bilo ko iz Partizana obratio sa namerom da pregovara oko eventualnog odlaksa Luke iz kluba. Ja ne znam da li je on potpisao za Partizan, ali znam da mu niko iz našeg kluba nije izdao ispisnicu,rekao je Andjelković za B92.

B92 je od svojih izvora u klubu dobio informaciju da će Luka Bogdanović i naredne sezone će igrati za "crveno-bele". Prema našem izvoru koji je želeo da ostane anoniman, 19-godišnji Bogdanović više nema status slobodnog igrača, koji može da napusti klub po klauzuli uz obeštećenje od oko 140 hiljada eura.

Predsednik Partizana Vlade Divac obratio se u sredu posle podne pismom Upravi Crvene zvezde sa željom da dobije informaciju na koji račun može da uplati obeštećenje za Luku Bogdanovića koje po podacima koje imaju "crno-beli" iznosi 135.000 evra.

"Mi smo u ovaj posao ušli na osnovu dokumentacije s kojom smo mi raspolagaali, odnosno koju smo dobili od igrača i njegovog menadžera. Na osnovu tih papira jasno se vidi mogućnost da Luka može da izađe iz ugovora posle ove sezone, ukoliko se klubu isplati odeređeno obeštećenje. Mi smo spremni da to obeštećenje uplatimo i situacija je takva da posle te uplate, Luka Bogdanović postaje igrač Partizana," rekao je sportski direktor Partizana Dragan Todorić.

Predsednik Upravnog odbora "crveno-belih" Živorad Andjelković rekao je da sada očekuje da predstavnici klubova sednu i razgovaraju i završe ovaj slučaj na jedini mogući način. On nije želeo da kaže koliko je obeštećenje za Bogdanovića, navodeći da te detalje ne bi želeo da otkrije bez saglasnosti Partizana.

Zvezda je, takođe pisanim putem obavestila Partizan da "Bogdanović nije slobodan igrač i da ima važeći ugovor do juna 2005. godine." Zvezda je za Bogdanovića odredila višestruko veće obeštećenje ukoliko je  Partizan i dalje zainteresovan...

Zaključak je da ovaj slučaj jedino mogu da reše organi Košarkaškog saveza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve