Nova vest
Košarka

Subota, 05.06.2004.

23:28

Andjelković:" Zvezda je avangarda"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarka u Srbiji i Crnoj Gori dobila je novi slučaj, posle incidenata na tribinama vršačke hale “Milenijum” i napuštanja terena od strane košarkaša Crvene zvezde, koji su rezultirali plasmanom Hemofarma u finale EFES Superlige, Dogadjaji u Vršcu dobili su svoj epilog već posle desetak časova službenom pobedom domaćeg tima, ali je naša košarka dobila novu brigu, koja je otvorila mnogo novih tema.

Medjutim, sada se postavlja i pitanje kakvi su planovi čelnika crveno-belih za narednu sezonu. Zvezda je bila favorit i za titulu, medjutim prvi čovek crveno-belih Živorad Andjelković u izjavi za B92 kaže da će Zvezda biti još jača:

Crvena zvezda je pokazala da je avangarda u ovome što radi. Odluke koje donosimo danas ne donose odmah za poslednicu ono što mi želimo, ali donose za par godina.Crvena zvezda ima ispred sebe evropsko takmičenje – ULEB kup, imamo i Gudjer ligu... mi ćemo se takmičiti tamo gde smo zaslužili svojim sportskim takmičenjem. Ostali će tražiti svoje mesto tamo gde misle da je za njih najbolje. Nema neke posebne nervoze zato što je Zvezda izgubila tu utakmicu protiv Hemofarma na taj način, iako je u ovom trenutku emocija užasno dirnuta. Nisam samo siguran da će ostale utakmice bilo kog kluba u ovom šamionatu pod ovim okolnostima biti mnogo srećnije organizovane".

"Sledeći put će nam se dogoditi da će samo lično zainteresovani dolaziti na mečeve, a ne publika koja treba da dodje na predstavu. To znači gospodo da smo promašili cilj. Cilj je sport, uživanje i navijači. Nije cilj da nas 15 gleda te utakmice i da se dičimo time da je nečiji klub bolji ili lošiji. Videćete kako će Evropa da reaguje . Mi više nismo indijanci u rezervatu, mi smo sada otvoreni, i sada nas svi posmatraju. Ukoliko na to naviknemo bićemo odgovorni ljudi. Ukoliko ne, onda će svako da snosi odgovornost za svoje postupke. Ja hoću da snosim odgovornost za svoje postupke, a za nekoliko dana će se videti da li sam bio u pravu
” rekao je Andjelković za B92 i najavio da će se crveno-beli odužiti svojim navijačima i odigrati već sledećeg vikenda utakmicu kojom će na terenu završiti sezonu.

Kompletan intervjuu u kome prvi čovek crveno-belih govori o dogadjajima u Vršcu, odluci YUBA, profesionalnoj ligi, planovima za budućnost, problemu navijača u našoj zemlji i utakmici koja će označiti kraj sezone za crveno-bele,možete pročitati u nedelju na našem sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve