Nova vest
Košarka

Subota, 05.06.2004.

17:38

Zvezda se neće žaliti na odluku YUBA

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se zvaničnim saopštenjem, u kome je reagovao na odluku YUBA posle koje je Hemofarm otišao u finale službenim rezultatom 20:0. Zvanično saopštenje prenosimo u celosti...

Poštovana Gospodo,

U subotu, 5.juna, obavešteni smo o Vašoj odluci o registrovanju prekinute utakmice Hemofarm – Crvena zvezda(04.06.04) rezultatom 20:0 za Hemofarm.

Računajući da je ta odluka konačna, i da je njom Crvena zvezda izbačena iz plej-ofa, dužni smo samo još da podsetimo na nekoliko proceduralnim propusta, ne više zbog Crvene zvezde, već zbog opšte odgovornosti prema košarci i sa željom da Vam pomognemo da svoj posao odradite valjano, i do kraja, bez grešaka koje bi mogle da ga, makar i nehotice, dovedu u bilo kakvu sumnju.

Najveća od njih je sledeća – prema propozicijama takmičenja EFES Superlige, odluku o pražnjenju tribina, ili jednog njenog dela, donose glavni sudija ili delegat utakmice. Koliko je nama poznato, 4. juna u Vršcu ni glavni sudija ni delegat nisu doneli takvu odluku. Verujemo da će komesar EFES Superlige svakako ispitati ove činjenice i vrlo brzo otkriti ko je i zašto odlučio da se deo tribina isprazni. Očekujemo da će i KK Crvena zvezda u najkraćem vremenu biti obaveštena o rezultatima njegove istrage. Ne sumnjamo ni da će svi odgovorni za ovaj propust snositi odgovarajuće konsekvence.

Toliko o propustima. O svim ostalim spremni smo da Vas u svakom trenutku obavestimo uz napomenu da se Crvena zvezda neće žaliti na Vašu odluku.

Sve ostalo što se dogadjalo 4.juna u Vršcu nije u domenu košarke i samim tim nije obradjeno propozicijama takmičenja.

Tu oblast reguliše jedan drugi kodeks i Košarkaški klub Crvena zvezda je smatrao da je dužan da ga poštuje. Reč je o moralu koji predvidja da, kada je 12-godišnjem detetu ugrožen život, prestane svaka priča o sportskom takmičenju.

Reč je takodje i o činjenici da klubovi, sportisti i takmičenja postoje zbog gledalaca, žive od njih i da su dužni da tu činjenicu poštuju i da, samim tim, poštuju živote onih koji su platili kartu i došli da gledaju utakmicu.

Iz istih ovih razloga koje smo naveli, običaj je, još od stare Grčke, da se u vreme sportskih takmičenja prekidiju ratovi.

KK Crvena zvezda se nada da će, njenim izbacivanjem iz daljeg takmičenja, rat za titulu prvaka Srbije i Crne Gore prestati i da do kraja prvenstva više neće biti žrtava.

Titula njih svakako nije vredna i nama, po prvi put, nije krivo što je nećemo osvojiti. 

Živorad Andjelković 
Predsednik UO 
KK Crvena zvezda

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve