Nova vest
Košarka

Sreda, 14.04.2004.

20:42

Superliga: Pobeda Partizana nad Vojvodinom

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši Partizana savladali su novosadsku Vojvodinu sa 85:68 (21:21, 17:22, 24:6, 23:19) u meču četvrtog kola Efes Superlige. “Crno-beli” su do pobede, pred oko 3.500 gledalaca u hali 'Pionir', stigli zahvaljujući mnogo boljoj igri u trećoj četvrtini, kada su deficit od pet poena preokrenuli u višak od 20 pogodaka, uz samo šest poena Vojvodine.

Počelo je dobro po domaći tim, iako su u prvoj četvrtini samo Šćepanović, Ostojić i Krstić postizali poene, na kraju tog dela igre rezultat je bio izjednačen, zahvaljujući, pre svega, raspoloženom Guroviću. Milan Gurović je nastavio sa dobrom igrom u drugih deset minuta, prvo poluvreme završio je sa 20 poena, uz šut za tri 5-4, za dva poena 3-3! Gurović je podršku imao i u Stjuartu, a još je samo Nenad Čanak igrao solidno.

Partizanov pad u drugoj deonici bio je posledica 'mis-meča' Gurović-Avdalović, ali i vrlo loše igre centara 'crno-belih' pod koševima. Krstić, Ostojić i Perović imali su u prvih dvadeset minuta ukupno pet uhvaćenih lopti!

Drugo poluvreme bilo je potpuno različito, u treću četvrtinu Partizan je ušao sa -5, a završio ju je, posle 24:6, sa +13. Ključni igrač preokreta bio je Dušan Kecman, koji je sjajnim prodorima i šutevima sa distance ulio sigurnost saigračima, zaustavivši u potpunosti Gurovića. Gurović u tom delu igre nije postigao nijedan poen, a do kraja utakmice manje je i igrao, tako da mu je učinak sa poluvremena, kada su poeni u pitanju, ostao do kraja.

Košarkaši Partizana odigrali su tu, treću četvrtinu na granici faula, agresivno u odbrani, a Novosađani nisu uspeli da se prilagode takvoj igri, dok je sudijski par 'pustio' igru i Partizan je lako došao do velike prednosti. Košarkaši Vojvodine su od 23. do 33. minuta postigli dva poena, Stjuart sa linije slobodnih bacanja, a o tome kako je funkcionisala gostujuća ekipa u nastavku najbolje govori podatak da su Čanak i Stjuart postigli 20 od 25 poena u nastavku.

Partizan Mobtel: Šćepanović 9, Kecman 17 (5 sk, 4 as.), Ostojić 23 (5 sk.), Krstić 16 (6 sk.), Perović 4 (4 sk.), Avdalović 8, Braun 8 (4 as.)

NIS Vojvodina: Pavković 4, Šuput 6, Stjuart 18 (12 sk.), Cvetković 2, Čanak 18, Gurović 20 (4 sk.)

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je novinarima da "svi uzimaju zdravo za gotovo" da Partizan treba da bude prvi, i da lako dobija ekipe kao što je Vojvodina.

"To nije dobro polazište. Ovo je uspeh Partizana, uspeh je da dobijamo ovako kvalitetne ekipe. Na dobru igru Vojvodine reagovali smo tek u trećoj četvrtini, nametnuli smo jak tempo i agresivnu odbranu, što oni nisu izdržali. Ako hoćemo titulu moramo od početka do kraja meča da igramo kao u drugom poluvremenu", rekao je Vujošević.

On se osvrnuo i na slabiju posetu i mlaku podršku navijača na meču protiv Novosađana.

"Potrebna nam je veća podrška publike. Oni nam daju energiju koja se prenosi na igrače, a to nam je neophodno da bismo došli do treće uzastopne titule", rekao je trener Partizana.

Trener Vojvodine Nikola Lazić konstatovao je da je njegova ekipa utakmicu izgubila u trećoj četvtini.

"Prvo poluvreme smo odigrali kvalitetno, dobro u odbrani i bili smo dominantni u skoku, što je neioohodno ako želite da dobijete Partizan. U trećoj četvrtini nismo odgovorili na agresivnost Partizana, jednostavno nismo igrali košarku. Teško je objasniti šta se desilo", rekao je Lazić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve