Nova vest
Košarka

Sreda, 14.04.2004.

20:11

Đurović:"Nismo favoriti u Zagrebu"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U Zagrebu u petak počinje finalni turnir Goodyear lige, a otvoriće ga predstavnici naše zemlje, ekipe Refleksa i Crvene zvezde. Refleks je regularni deo sezone završio na drugom mestu, ali trener ekipe iz Železnika Vlado Đurović smatra da njegovi igrači ne mogu biti smatrani favoritima za trofej, jer je tim znatno oslabljen povredama.

"Da smo zdravi, bili bismo među favoritima, a ovako nismo. Stranci nisu trenirali nedeljama, a Stefanović ima jake bolove i propustio je današnji trening. Pored toga, poslednje četiri utakmice igrali smo sa Tajronom Nezbijem i navikli smo se na njega", izjavio je Đurović na konferenciji za novinare.

U Zagreb putuju povređeni Redži Frimen i nedovoljno oporavljeni Frend Kimani, a dodatni problem predstavljaće Saša Stefanović, koji je u utorak obnovio povredu.

Neigranje Kimanija predstavljalo je veliki problem za Refleks u prethodnim mečevima Superlige, kao i u polufinalu ULEB kupa. Refleks se mučio ispod koša, a pozitivnu stvar za Refleks predstavlja povratak Milana Majstorovića.

"Njegovih sedam do 10 minuta su korisna uloga. Tu je i Mile Ilić, koji može dobro da odigra, a Ognjen Aškrabić je standardno dobar. Više očekujem od Vanje Plisnića", rekao je Đurović.

Đurović se u meču protiv Zvezde uzda u podršku zagrebačke publike.

"Bili su ubedljivi u poslednje dve utakmice, ali to ne mora ništa da znači. Očekujem veliki meč. Znam da će hala biti poluprazna, ali mislim i da će simpatije publike biti verovatno na našoj strani, što je i razumljivo", rekao je Đurović.

Favorit turnira biće Cibona, zato što je domaćin, ali i zbog dobre forme i igre tima.

"Obično se kaže da na završnim turnirima sva četiri tima imaju 25 odsto šansi, ali mislim da ovog puta nije tako. Mislim da Cibona ima 50 odsto šansi, a ostali podjednako, i to ne samo zbog domaćeg terena, nego i zbog igre i forme", smatra Đurović.

Refleks i Zvezda igrali su tri puta ove sezone, pa se timovi dobro poznaju. Zvezda je dva puta savladala ekipu iz predgrađa, uključujući i veliki trijumf u finalu Kupa Radivoja Koraća (bez pola tima i posle -12 tri minuta pre kraja), a poslednji duel dobio je Refleks. Krilo tima iz Železnika Branko Jorović ne očekuje taktička iznenađenja.

"Dobro se poznajemo i ne možemo da iznenadimo jedni druge. Igraćemo jako i kako treba, i nadam se pobedi i prolasku u finale. Ova utakmica nam znači isto kao i finale kupa, a ja nemam tremu. Mislim da ćemo svi odigrati dobro sada kada je potrebno", rekao je Jorović.

Oba beogradska tima u Zagreb putuju u četvrtak pre podne. Utakmica Refleksa i Zvezde na programu je u petak u 17, a drugo polufinale, Cibona – Olimpija, u 20 časova. Finale se igra u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve