Nova vest
Košarka

Utorak, 13.04.2004.

19:50

Super liga: Zvezda moćna, Refleks srećan

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su drugu uzastopnu pobedu u EFES Superligi. U 4.kolu, crveno beli su na Cetinju savladali Lovćen rezultatom 77:95 (18:25, 16:22, 22:24, 21:24).

Crvena zvezda je do drugog trijumfa došla lakše nego što se očekivalo, povećavajući vodjstvo od prvog do poslednjeg minuta meča. Najveću prednost 'crveno beli' imali su nekoliko minuta pre kraja, pri rezultatu 90:66.

Po drugi put u četiri dana igrači Zvezde bili su šuterski vrlo raspoloženi, pošto su ubacili dve trojke više nego protiv Budućnosti u Beogradu, čak 13 iz 26 pokušaja. Crveno beli bili su bolji i u skoku, 40 u odnosu na 33 domaćina. Najbolju partiju od kada igra za Zvezdu pružio je Vujadin Subotić, koji je ubacio 15 poena uz samo jedan promašaj iz igre.

Strelci kod Zvezde: Jeretin 17 (3 trojke), Vitkovac 3 (1 trojka i 7 sk), Koprivica bez poena - 5 skokova, Dozet 5 (1 trojka), Rakočević 17 (3 trojke), Mirković 5, Radivojević 8 (2 trojke), Bjelica 10, Djurić 1, Subotić 15 (3 trojke), Dragojlović 10p (7 sk), Bogdanović 4 poena.

Kod Lovćena bolju od ostalih bili su Darko Vujačić sa 18 i Zvezdin igrač na pozajmici, mladi centar Vladan Vukosavljević sa 14 poena i 8 skokova.

Meču na Cetinju prisustvovalo je oko 1.000 gledalaca. Crvena zvezda u četvrtak putuje u Zagreb gde u petak sa Refleksom igra polufinalni meč Goodyear lige.

Košarkaši Refleksa pobedili su kao gosti ekipu Lavova sa 78:72 (21:10, 24:16, 10:21, 23:15).

To je ekipi iz Železnika treća pobeda u najjačem košarkaškom takmičenju SCG uz jedan poraz, dok Lavovi koji su bili iznenadjenje početka lige, iz četiri utakmice imaju polovičan učinak, po dve pobede i poraza.

Trener Refleksa Vlade Djurović rekao je posle meča da ne zna kako je njegov tim dobio, pošto je imao 12 skokova manje, 11 promašenih penala, a za tri poena je šutirao samo 1/17.

"To je u pitanju kvalitet, ali ja zaista ne znam kako smo pobedili. Lavovima čestitam na borbenosti i taktici, ali mi smo ipak bolji. Utakmica je bila dobra i interesantna", rekao je on.

Djurović je istakao i mladog centra Mileta Ilića, koji je ulaskom doneo napredak u igri, ali je u finišu imao nekoliko velikih grešaka.

"Nema sumnje da će on biti jedan od najboljih centara u ovoj zemlji za godinu-dve. Dobar je, poslušan i vredno radi i verujem da će mnogo napredovati", objasnio je prvi stručnjak tima iz Železnika.

Trener Lavova Jovica Arsić ocenio je da je loša odbrana njegovog tima u prvom poluvremenu odlučila utakmicu.

"Ne znam zašto smo slabo igrali. Možda smo umorni od tempa. Igrači nisu bili borbeni i čvrsti, a tako se ne može dobiti ekipa kao što je Refleks. Žao mi je samo što nismo boljom igrom više namučili rivala", rekao je Arsić.

Najefikasniji u ekipi Refleksa bili su Amerikanac Tajron Nezbi sa 20 poena i kapiten Ognjen Aškrabić sa 19 poena.

U ekipi Lavova najviše poena, 20, postigao je Slavko Stefanović, dok je Dragoljub Vidačić meč završio sa 14.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve