Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 22.03.2004.

15:36

Tajron Nezbi u Refleksu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bivši igrač Metis Varezea, Tajron Nezbi, dolazi u utorak na probu u Refleks iz Železnika. Kako nam je u klubu rečeno, Nezbi će ako prodje lekarske preglede biti licenciran za Superligu Srbije i Crne Gore, pošto je u ULEB kupu već nastupao za Vareze (igrao je u Beogradu protiv Crvene zvezde). Nezbi će biti zamena Redžiju Frimenu, koji će zbog povrede odsustvovati iz takmičenja u Superligi.

Nezbi je 17. februara raskinuo ugovor sa Varezeom, a za 17 utakmica koliko je za Metis odigrao u italijanskom prvenstvu imao je prosek od 13,4 poena po utakmici i 2,6 skokova. Nezbi, koji igra na poziciji niskog krila, odigrao je tri sezone u NBA ligi, dve za Los Andjeles Kliperse i jednu za Vašington Vizardse. U glavnom gradu Amerike on je igrao sa Majklom Džordanom i bio dosta zapažen.

Frimenu je naprslo stopalo i on nije trenirao još od utakmice sa Huventudom pre dve nedelje. On će pokušati da zaigra u utorak protiv Hapoela u polufinalu ULEB kupa, iako tako rizikuje nastavak karijere.

"Klub mu se zahvaljuje na tome i na zalaganju, ali nećemo moći da računamo na njegovu punu snagu do kraja sezone, tako da ćemo dovesti zamenu za njega", rekao je trener Refleksa Vlade Djurović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Govoreći o Nezbiju, Djurović je rekao: "U Klipersima je imao platu od devet miliona, ali je malo problematičan pa je otišao. Odličan je igrač ako se obuzda. Sa nama će provesti dva i po meseca i nadam se da neće imati vremena da pravi probleme", rekao je Djurović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve