Nova vest
Košarka

Četvrtak, 05.02.2004.

23:51

Pobede Barselone i Benetona u Grčkoj

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Uprkos porazu Partizan je ostao u igri za mesto u 16 najboljih, pošto je Barselona pobedial AEK u Atini sa 70:64. U poslednjem meču grupe A Olimpija je ubedljivo pobedila Lotomatiku, posle čega su šanse Rimljana ostale u domenu teorije.

Ni u druge dve grupe favoriti se nisu opustili posle obezbeđivanja plasmana u drugu fazu. Makabi je lako savladao ekipu Žalgirisa, dok je Beneton u Pireju nadigrao Olimpijakos.

Meč u Atini bio je veoma uzbudljiv. AEK je vodio tokom celog prvog poluvremena, i tu prednost sačuvao do poslednje četvrtine, kada je kvalitet gostiju iz Katalonije presudio. Najbolji u ekipi šampiona Evrope bio je Dejan Bodiroga, sa 22 poena, a najveću pomoć pružio mu je Duenjas. AEK-u nije pomogla ni odlična partija Lolisa i Hadzisa.

Olimpija je protiv Lotomatike igrala meč za opstanak u konkurenciji za Top 16. Od samog početka Ljubljančani, poredvođeni Simonom Petrovim stekli su vođstvo, koje se povećavalo do poluvremena. Treća četvrtina pripala je Rimljanima, ali je Olimpija četvrti period odigrala odlično i ubedljivo pobedila.

Makabi je učvrstio drugu poziciju u grupi B, pošto je savladao Žalgiris. Gosti iz Litvanije, lišeni pomoći Miće Berića (4 minuta, bez poena) i uz ograničeno prisustvo Arvidasa Sabonisa, nisu mogli da se suprotstave jednoj od najjačih evropskih ekipa.

U Pireju Olimpijakos je propustio veliku priliku da obezbedi mesto u drugoj fazi. Beneton je došao po pobedu, koja će mu omogućiti lakšeg protivnika u osmini finala Evrolige. Najbolji na terenu bio je Evans sa 32 poena. Ovakav rasplet je obezbedio ekipi Taukeramike mesto među 16 najboljih evropskih ekipa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve