Nova vest
Košarka

Sreda, 04.02.2004.

22:15

Pobede Ulkera, PAO-a i TAU-a

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sedam utakmica 12. kola Evrolige u sve tri grupe protekle su u ubedljivoj igri i pobedama favorizovanih ekipa. Ulker se izjednačio sa Cibonom, CSKA je pobedio u Bolonji, a Makabi je obezbedio plasman u dalji tok iako nije igrao meč. Efes je lagano prepustio bodove berlinskoj Albi, a TAU je posle velike borbe slavio u Vroclavu.

U jedinoj utakmici večeri u grupi A Ulker je pobedio Cibonu sa 76:70 i tako se izjednačio na drugom mestu tabele sa hrvatskim viceprvakom. Utakmicu je praktično sam dobio legendarni Petar Naumovski koji je u poslednjih 13 minuta postigao 17 od svojih 25 poena.

Na drugoj strani Cibonaši su bili daleko od partije koju su pre sedam dana prikazali protiv Partizana. Skuni Pen je zabeležio samo pet poena, a sjajan je bio Jurica Golemac kome su nedostajale dve asistencije za tripl-dabl (12 poena, 12 skokova, 8 asistencija).

Panatinaikos je odličnom igrom u poslednjoj deonici stigao do trijumfa nad Montepaskijem 80:76. Mekdonald i Papanikolau bili su najefikasniji kod domaćina, dok u redovima Montepaskija Vukčević za pet minuta nije uspeo da se upiše u strelce. Oba tima, zajedno sa Žalgirisom boriće se za preostala dva mesta u grupi koja vode u dalji tok takmičenja.

CSKA je slavio u Bolonji, posle odlične igre u trećoj četvrtini. Sjajan je bio Mirsad Turkdžan, a podbacio je Miloš Vujanić (5 poena za 30 minuta, 2/11 iz igre). Skiperu ovaj poraz zaista nije trebao, jer je bolonjski klub i dalje treći, ali sa znatno lošijom pozicijom u odnosu na dosadašnju.

U duelu ekipa sa začelja Unikaha je poslednji gramnade bacila u Novom mestu, gde je učesnik Goodyear lige slavio u sjajnoj završnici košem Rikerta. Tim iz Malage imao je 9 poena viška manje od četiri minuta pre kraja, ali su Slovenci uspeli da serijom Alojzija Duščaka od 9 poena uhvate priključak, a zatim i izbore drugu pobedu u najjačem takmičenju.

Taukeramika je pobedom nad Ideom Slask učinila veliki korak prema top 16. Španci su slavili u Poljskoj sa 88:87. I pored poraza, zvezda večeri bio je bek Slaska Grir koji je zabeležio 30 poena i 9 asistencija. Kod pobednika Macijauskas najefikasniji sa 17 poena.

Efes Pilsen je već obezbedio prolaz u top 16, pa su košarkaši gostovanje u Berlinu više koristili u razgledanju grada nego u koncentraciji na meč protiv Albe. Berlinci su na kraju slavili sa 77:61, a Jovo Stanojević je bio jedan od zapaženijih u pobedničkom timu sa 14 poena i 9 skokova.Za tim Efesa nastupao je i Goran Nikolić koji je postigao 10 poena, ali je zato prodao čak sedam lopti.

Pamesa se protiv Asvela nije čak ni mučila. Već posle deset minuta domaći tim imao je 18 poena viška (27:9), posle čega se Francuzi nisu primakli ispod 15 poena. Dejan Tomašević ponovo je imao dobru rolu, sa 14 poena za ekipu iz Valensije. Ovim trijumfom Pamesa je postala peti klub koji se plasirao u drugu fazu Evrolige

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve