Paspalj: Ivković i Obradović treba da vode "Plave"

Izvor: B92, Beta, Dnevnik Srbija i Crna Gora
Podeli

Bivši kapiten košarkaške reprezentacije Jugoslavije Žarko Paspalj izjavio je da trenerski tandem Dušan Ivković - Željko Obradović treba da vodi reprezentaciju SCG na Olimpijskim igrama u Grčkoj ove godine.

"Mora se naći mogućnost da ovaj tandem vodi nacionalni tim", rekao je Paspalj za novosadski "Dnevnik".

Pasaplj je rekao da ne potcenjuje druge trenerske stručnjake, poput Božidara Maljkovića i Duška Ivanovića, ali je dodao da se "stvari i na terenu i van njega moraju držati pod kontrolom".

"Atmosfera u reprezentaciji i oko nje najvažnija je, a ciljevi na Olimpjiskim igrama i na narednom Evropskom prvenstvu treba da budu zlatne medalje. 'Plavi' to mogu", rekao je Paspalj.

Ocenio je da su poslednjih godina dobri rezultati reprezentacije bili paravan za loše stanje u košarkaškoj organizaciji. Prijateljska utakmica sa američkim "timom snova" u avgustu u Beogradu biće prilika da se od reprezentacije oproste igrači iz njegove generacije i naveo da će doći u Beograd ukoliko bude pozvan.

Govoreći o stanju svoga zdravlja, koje je narušeno nakon dva infarkta, Paspalj je rekao da se dobro oseća i da je promenio način života, odnosno da više ne igra rekreaitvno ni basket ni fudbal, a prestao je i da puši.

"Srce izdržava, nadam se da će još dugo!", rekao je bivši kapiten "plavih".