Nova vest
Košarka

Petak, 26.12.2003.

23:49

Dvadesetak ljudi povređeno u neredima ispred SPENS-a

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Desetoro gradjana i desetak policajaca primljeno je sinoć u novosadski Urgentni centar, nakon nereda koji su izbili pre košarkaške utakmice Crvena Zvezda - Partizan. Dežurni lekar Miroslav Ilić rekao je novinarima u Urgentnom centru da je od deset gradjana troje teže povredjeno, ali im je ukazana medicinska pomoć i nalaze se van životne opasnosti.

Lekar je rekao da je troje teže povredjenih "izbodeno nožem" navodeći da se najverovatnije radi o gradjanima Novog Sada koji nisu imali nikakve veze sa utakmicom, već stanuju u blizini "Spensa" u kojem se igrala utakmica.

Reporter Bete je video da je oko 22.30 u Urgentni centar ušlo i desetak povredjenih policajaca, a doktor Ilić je rekao da su policajci bili "dobro opremljeni" i da su njihove povrede lakše.

Reporter Bete čuo je jednog pripadnika Žandarmerije kako se lekaru žali da je dobio dva udarca kamenom u glavu, a rukom je pokazao i na opekotinu na obrazu za koju je rekao da je od navijačke rakete.

Predsednik Izvršnog odbora Skupštine Novog Sada Branislav Pomoriški rekao je prilikom posete povređenima u Urgentnom centru da je to već treći put da Novi Sad "razbijaju" huligani koji dodju iz Beograda na utakmice Zvezde i Partizana.

"Mislim da je krajnje vreme da i šteta dobije gazdu. Neko je samo zadužen da pravi štetu, a neko to treba da plati. E, to ne može više tako. Neka sada plate oni koji su pravili štetu", kazao je Pomoriški.

On je rekao da će biti razmotrena mogućnost da se preostale utakmice finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća odigraju pred praznom Velikom dvoranom "Spensa", kako bi dalji neredi bili sprečeni.

U novosadskoj policiji rečeno da je nakon nereda privedeno tridesetak osoba.

Iako je bilo najavljeno da su navijači oba beogradska kluba dobili odgovarajući broj ulaznica, delovi tribina namenjenih organizovanim grupama navijača ostali su poluprazni, a ispred novosadske dvorane ostalo je više od hiljadu ljudi.

Policija i žandarmerija upotrebili su silu pošto su navijači bez ulaznica oko 20 sati počeli da razbijaju automobile. U akciji policija je koristila suzavac, a kako su za B92 rekli očevici, pripadnici organa reda su čak i pucali u vazduh. Saopštenje novosadskog MUP-a sa podacima o materijalnoj šteti očekuje se u toku dana.

U dvorani nije bilo incidenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve