Nova vest
Košarka

Sreda, 24.12.2003.

14:59

Đurović:"Refleks može da odbrani trofej"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Trener košarkaša Refleksa Vlado Đurović rekao je da će njegova ekipa pokušati da odbrani trofej u Kupu Radivoja Koraća, ali i ukazao da će to biti jako teško.

Refleks se u četvrtfinalu završnog turnira, koji se igra u Novom Sadu, sastaje sa Hemofarmom.

"Poštujemo protivnika, ali se ne plašimo nikoga. Hemofarm ima dobar tim, drugi su u Efes ligi, sa samo jednim porazom. Imamo kvalitet, snagu i dovoljno igrača za ovakvo intenzivno takmičenje", ocenio je Đurović.

Refleks je u sredu otputovao u Novi Sad i u toku iste večeri će u "Spensu" imati jedan trening.

Na pitanje da li njegov tim može da odbrani trofej, Đurović je odgovorio potvrdno.

"Zašto da ne? Spremni smo, nismo se istrošili u poslednjim utakmicama. Nećemo imati svoje navijače, a drugi favoriti hoće. Znamo da je uvek teže odbraniti trofej i znam da će biti teško, ali probaćemo", poručio je Djurović.

Refleks nema problema sa povredama, jedino Milan Majstorović i Zoran Erceg još nemaju pravo nastupa. Utakmica Hemofarm - Refleks igra se u četvrtak od 18 časova.

Popović: "Proučili smo igru Refleksa"

Centar Hemofarma Petar Popović ocenio je da njegov tim ne može biti iznenadjen igrom košarkaša Refleksa, s obziom da su ih Vršcani dobro proučili na dvodnevnim pripremama za finalni turnir Kupa Srbije i Crne Gore.

Sadašnji Refleks, nekada FMP, zadržao je većinu igrača, dok Hemofarm nastupa u znatno izmenjenom sastavu i sa Acom Petrovićem, bivšim trenerom FMP, na klupi. Popović je rekao da će svi igrači Hemofarma dati svoj maksimum i dodao da svakako postoji želja da se revanširaju Refleksu za poraz u prošlogodišnjem finalu, ali naglašava da to nije presudno.

"Neće se kalkulisati jer u Kupu nema kalkulacija. I mi i Refleks ići ćemo na pobedu", rekao je Popović.

Popović ocenjuje da je Refleks i pre povratka Aškrabića imao sjajan sastav, i da su sa tim odličnim centrom dobili ne samo u igri pod košem nego i u celini.

"Refleks jeste najjači upravo u kolektivnoj igri, ali bez obzira na kvalitete njihovih iskusnih igrača verujem da možemo da im se revanširamo", zaključio je Popović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve