Nova vest
Košarka

Sreda, 24.12.2003.

14:53

Vujošević: "Partizan je blagi favorit u Kupu SCG"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener KK Partizan, Dušan Vujošević, ističe da je njegova ekipa spremna za Kup Radivoja Koraća i da neće postati deo medijskog rata koji se vodi izmedju Zvezde i Partizana. Dva beogradska kluba igraju u petak prvi veliki derbi u ovoj sezoni u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, odnosno Kupa SCG koji počinje u sredu uveče kvalifikacionom utakmicom izmedju Mornara i Lavova 063. 

"Partizan je na papiru blagi favorit uoči Kupa Radivoja Koraća. Respektujemo sve protivnike jer se utakmice igraju na parketu, a ne na papiru", izjavio je Vujošević na konferenciji za novinare u sredu u dvorani "Šumice" gde košarkaši Partizana treniraju pošto je Pionir zbog političkih promocija zauzet. 

Trener Partizana je izrazio nezadovoljstvo terminom održavanja Kup takmičenja i načinom žreba koji je omogućio da se "navijačima najinteresantnija" utakmica odigra u četvrtfinalu. On je apelovao na organizatore da obezbede uslove da meč C. Zvezda – Partizan, koji počinje u petak u 20:15, prodje u "redu i pristojnosti". Vujošević je dodao da je siguran da će "meč biti odvojen od nekih polemika i da niko od sportista neće biti uvučen u kampanje koje se vode van terena".

"Poštujemo igrače Crvene zvezde i ja neobično poštujem kolegu Zmaga Sagadina. Sigurno je da ćemo toj utakmici prići jako oprezno i sa količinom treme koja budi i aktivira svakoga da da sve od sebe i da ide do kraja, do pobede", istakao je trener KK Partizana.

Govoreći o protivniku, Vujošević je istakao da Zvezda igra brzo i agresivno u odbrani i da se oslanja na kvalitet Igora Rakočevića koristeći pik end roll (pick and roll).

"Igor prodorima probija spoljnu liniju odbrane i odlično asistira visokim igračima. On druge igrače čini boljim", ocenio je Duško Vujošević i dodao da Zvezda kao tim odlično skače u napadu. 

Kapiten Partizana, Djuro Ostojić, istakao je na istoj konferenciji za novinare, da je ovogodišnji Kup Radivoja Koraća veoma neizvestan i jak jer učestvuju četiri ekipe koje se takmiče u Gudjer ligi i tri prvoplasirana tima iz Efes Yuba lige.

"Nas je zadesilo da u prvoj utakmici igramo večiti derbi. Sigurno je da su (Zvezda) kvalitetna ekipa, vodeći su u njihovom takmičenju – Gudjer ligi. Odskače Rakočević koji ima lidersku ulogu u timu, ali nadam se da ćemo uz igru koja nas je krasila u dosadašnjoj sezoni uspeti da izadjemo na kraj sa njima (Zvezdom)", istakao je Ostojić. 

Ukupan skor u utakmicama dva kluba je 77-71 za Partizan, ali u Kupu Zvezda vodi po broju pobeda 5-3. Partizan je imao 37 učešća u kupu, 8 puta je bio pobednik, 14 puta finalista, a 18 puta polufinalista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve