Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 08.12.2003.

13:47

"Drim tim" definitivno u Beogradu 6.avgusta !

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Američka košarkaška reprezentacija odigraće 6.avgusta 2004.godine prijateljsku utakmicu sa selekcijom Srbije i Crne Gore u beogradskoj "Areni", potvrdili su u ponedeljak  predstavnici košarkaških saveza dve države, na konferenciji za novinare u beogradskom hotelu Hyatt. Utakmica naše selekcije i američkog "Drim Tima" biće jedna od poslednjih provera obe reprezentacije pre početak Olimpijskih igara u Atini.

Kako je saopštio generalni sekretar KSSCG Predrag Bogosavljev, razgovori koji su započeti još pre dve godine, uspešno su okončani na obostrano zadovoljstvo dva saveza:

"Ipak, reprezentacija SAD iako smo želeli neće igrati na turniru "Diamond ball" zbog komplikovanih uslova i zaštite prava".

Bogosavljev je dodao da će meč selekcije SAD organizovati preduzeće "EP 2005" iz Beograda kojoj je poverena i organizacija evropskog prvenstva.

Generalni sekretar našeg saveza nije želeo da saopšti finansijske detalje ugovora.

Sa druge strane, potpredsednik košarkaške federacije SAD Džon Ford koji je predvodio veoma brojnu delegaciju iz Amerike izjavio je da je veoma zadovoljan " jer će selekcija SAD odigrati veoma važnu i atraktivnu utakmicu u Beogradu: "

"Mogućnost da dva najbolja tima na svetu igraju na jednom mestu – to je sjajno za košarku.Američka federacija se zahvaljuje savezu SCG i posebno gospodinu Bogosavljevu na velikom radu i saradnji", rekao je Ford.

Usledila su pitanja novinara.Prvo se odnosilo na cenu dolaska "drim tima"...

Predrag Bogosavljev: " Svi elementi ugovora su poslovna tajna, ali zahvaljujući ljudima iz američkog saveza i NBA lige ova utakmica će biti odigrana. Sve ostalo je tajna" rekao je Bogosavljev, dok je na isto pitanje odgovorio i Džon Ford:

"Moram da kažem da novac nije bio u prvom planu.Važno je bilo da se ovaj meč odigra. Uslovi koji su sastavni deo ugovora zadovoljavaju obe strane. Naši razgovori u Beogradu nisu ni vodjeni oko novca" rekao je Ford, koji nije želeo da komentariše informaciju španskih medija, da je za isto gostovanje selekcije SAD u Španiji trebalo izdvojiti milion dolara.

Bezbednost i smeštaj selekcije SAD u Beogradu:

Predrag Bogosavljev: "Neki uslovi su isti za sve, jednostavno standard. Delegacija iz Amerike nije imala nikakve posebne zahteve.Biće smešteni u hotelu Hyatt, dok je za prevoz obezbedjen čarter. Sa druge strane, što se tiče bezbednosti, predstavnici MUP-a prezentovali su u nedelju gostima šta će preduzeti u cilju obezbedjenja selekcije SAD u Beogradu.

Niko od pristunih nije mogao da kaže ko će biti zadužen za prenos utakmice izmedju svetskih i Olimpijskih šampiona koja će sigurno privući milione gledalaca iz celog sveta.

Takodje je saopšteno da će "Beogradska Arena" biti završena do juna 2004.godine i da su za to garancije dali republička i vlada grada Beograda.

Prvi meč u novoj dvorani biće odigran 31.jula kada startuje "Dimanod ball".

Podsetimo, za sada je poznato 7 članova Olimpijske selekcije SAD, koji je istrčati pred 20 000 gledalaca u Beogradu, to su:

Alen Ajverson,Džejson Kid,Trejsi MekGrejdi, Džermejn O Nil,Kobe Brajant,Majk Bibi, Karl Maloun, Rej Alen i Tim Dankan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve